*AFGELAST* Drie Kerken Passion in Ter Heijde / Monster

16 maart 2020 - Algemeen federatie nieuws

In verband met de stringente aanbeveling bijeenkomsten zoveel mogelijk te mijden in verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de organisatie besloten deze bijeenkomst te cancelen. Helaas moet dit gebeuren omdat we elkaar dienen te beschermen.

Sinds The Passion ook door Nederland trekt, is het een jaarlijks terugkerend succesvol evenement dat veel mensen raakt. Maar de lokale versie in het Westland mag er ook zijn: “Drie Kerken Passion” opgevoerd in Ter Heijde en Monster slaat duidelijk aan, gelet op het grote aantal bezoekers. Dit jaar op woensdag 8 april. De Kerken stromen vol, een laagdrempelige manier om kennis te maken met de kern van het Christendom.

Mooi om te zien dat het mensen van diverse pluimage trekt en niet alleen leden van de deelnemende Kerken. Dat is toch uiteindelijk de bedoeling. Niet alleen leven als Christen maar ook de boodschap uit te dragen dat het lijden van Christus troost biedt en hoop geeft op een betere toekomst. Dirigent en initiatiefnemer Sebastiaan Philippa heeft intensief gezocht naar passende Nederlandstalige popsongs en is er weer in geslaagd om een verrassend repertoire samen te stellen. De teksten grijpen je bij de keel en trekken je het verhaal in-dat je samen met anderen- heel intensief beleeft. Het samen doorleven geeft een heel bijzonder gevoel en laat je niet los. Ook U kunt het dit jaar weer meemaken!  Zorg wel dat U op tijd een zitplaats zoekt!

Woensdagavond 8 april openen 3 verschillende kerken hun deuren en iedereen is welkom. Het verhaal is een moderne versie van het lijdensverhaal, in een drieluik van 20 minuten per keer. Iedereen gaat, op eigen gelegenheid, naar de volgende kerk waar het verhaal wordt vervolgd. Maar liefst 4 koren, Vivace, FlowerSound, Focalicious en Mojeko, verzorgen het muzikale gedeelte in verschillende stijlen. Bijgestaan door soliste Maghen Hilgersum en pianist Leo Bouma.

Het verhaal start om 19.00 uur in Ter Heijde in de Hervormde kerk. Daarna gaat het verhaal verder in de Hoeksteen in de Burg. Kampschoerstraat in Monster. Als laatste de H. Machutus kerk in de Choorstraat, ook in Monster. Aan het einde wordt er een collecte gehouden om de kosten te dekken. Uw bijdrage is vrijwillig maar wordt zeer op prijs gesteld.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.