Expositie “Handen dragen de Kerk” in de H. Machutuskerk op Open Monumentendag

06 september 2021 - Monster

Ook dit jaar is R.K. H. Machutuskerk in Monster weer te bezoeken tijdens de Open Monumentendag. Het landelijk thema “Mijn Monument jouw Monument’ wordt op een speciale manier weergegeven in een bijzondere expositie: “Handen dragen de Kerk”.

Vele vrijwilligers zijn dag in dag uit bezig met de vieringen in de kerk, het onderhoud van de kerk en de kerkgemeenschap er om heen. Fotograaf Ton van Zeijl en tekstschrijver Esdor van Elten hebben deze waarde prachtig in woord en beeld gebracht in de expositie 'Handen dragen de kerk'. Deze zal om 10 uur worden geopend op de Open Monumentendag en blijft tot en met 31 oktober te bewonderen tijdens de openingstijden van de kerk. De 12 werken worden per stuk verkocht. Ook zijn ze in briefkaartformaat als set te koop. De opbrengst hiervan gaat geheel naar de restauratie van het historisch Loret-kerkorgel in de H. Machutuskerk.

Gedurende de dag zullen een drietal koren van de Machutuskerk zich aan u presenteren. Kinderkoor Mojeko trapt af na de opening om 10.00 uur gevolgd door Medea om 11.00 uuu en als laatst Laus Deo om 15.00 uur. U bent van harte welkom op zaterdag 11 september 2021 van 10.00 -16.00 uur.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

We kunnen veel mensen gelukkig maken met het geluk dat we weggooien.