Homo én christen? Spanning binnen de RK-kerk

18 januari 2018 - Algemeen federatie nieuws, Monster

Op dinsdagavond 6 februari 2018 komt professor Chatelion Counet naar het Westland. In zijn boek ‘Genie of misgeboorte’ wordt de positie van Paulus als homohater ontmaskerd. Chatelion Counet zal ons hierin meenemen, waarna we op zoek gaan naar de positie van de homoseksuele mens binnen de Rooms-Katholieke kerk. Hierover zijn veel vragen en onduidelijkheden. Homoseksuele mensen zijn welkom binnen onze kerk, maar ervaren ze dat ook zo? Twee jaar geleden maakt paus Franciscus zijn excuses voor de behandeling van homoseksuelen door de kerk van Rome. Wat kunnen we nog meer doen?

Professor Chatelion Counet is bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam voor Bijbel in de Nederlandse cultuur. Tevens is hij secretaris voor de Konferentie Nederlandse Religieuzen.
Om 20 uur zal de lezing starten in verenigingsgebouw Fata Morgana in Monster (Choorstraat 99). Inloop is vanaf 19:45 uur, koffie of thee staan klaar. Na de lezing is er een korte pauze (om ongeveer 20:45 uur) waarna er gelegenheid is voor vragen en discussie. De avond eindigt om 22 uur.
U bent van harte welkom.

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.