Jubilarissen bij koor Medea van de Machutusparochie

28 oktober 2016 -

Elk bisdom in Nederland kent een St Gregoriusvereniging die zich inzet om de liturgische muziek en kerkmuziek te bevorderen, cursussen organiseert en de belangen behartigt van koren, dirigenten en organisten. Als patroon koos men Sint-Gregorius de Grote (paus Gregorius I) naar wie ook de gregoriaanse muziek genoemd wordt. Wanneer koorleden lange tijd verbonden zijn aan een koor  wordt hen een eremedaille van die St Gregoriusvereniging uitgereikt.

Zo werd op 23 oktober jl. aan drie leden van koor Medea uit Monster een zilveren eremedaille uitgereikt omdat zij 25 jaar verbonden zijn aan het koor. In de zondagviering waarin pastor A. van Well voorging en de koorleden hun uiterste best deden de liturgische liederen zo mooi mogelijk te zingen, vroeg Rob v.d. Burg -vice-voorzitter van het parochiebestuur- aan het eind van de viering even extra aandacht. Hij verzocht de drie jubilarissen naar voren te komen en in een korte toespraak bedankte hij hen voor hun jarenlange trouwe inzet als koorzanger door elke dinsdag de repetitie bezoeken en mee te helpen de vieringen op te luisteren met gezang.

Als eerste vertelde hij dat Marion Janszen-Hakvoort als sopraan een grote steun is voor de andere sectieleden en daarnaast is zij secretaris van koor Medea. Zij kreeg de eremedaille opgespeld, een zilveren speld met oorkonde uitgereikt. Daarna ging zijn aandacht naar Mieke Slaman-Vijverberg: zij zingt als alt niet alleen bij Medea maar ook in het rouw- en trouwkoor Vivace laat zij haar zangkunst horen. Na de uitreiking van de versierselen kwam Frans van Zeijl aan de beurt. Frans heeft jarenlang eerst gezongen als tenor maar met het stijgen der jaren zakte zijn stem langzamerhand en hij besloot zich aan te sluiten bij de bassen. Nadat ook bij hem alles was opgespeld en de boeketten waren overhandigd, zette de pastor spontaan een: “Lang zullen ze leven …..” in.

Familieleden en kerkgangers kregen na afloop onder het genot van een kop koffie volop de gelegenheid om de drie jubilarissen te feliciteren. Al met al een mooie gebeurtenis! Namens de gehele parochiegemeenschap feliciteren we Marion, Mieke en Frans van harte!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.