Kinderen geven actie Kerkbalans 2014 extra kleur!

24 februari 2014 -

Als kind vraag je je misschien af waarom we geld inzamelen voor de kerk. Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Ook het huis van God heeft geld gekost om te bouwen. Veel geld zelfs, want het is groot en mooi. Het kost daarom ook weer geld om zo'n kerk te onderhouden. Zo is de kerktoren in Monster prachtig gerestaureerd; er zijn kussens gekomen op heel veel banken en nu wordt achterin de kerk weer gewerkt bij het beeld van Maria. Het gebouw verwarmen kost veel geld en wat denk je van de mensen die er werken? Die moeten toch ook eten!

Met elkaar zorgen wij voor dat geld
Alle mensen die bij onze kerk horen, betalen mee aan dat onderhoud. Elk jaar voeren wij een actie om het geld bijeen te brengen. Die actie heet Kerkbalans en duurt een heel jaar. In januari/februari  herinneren wij de mensen eraan dat ook dit jaar weer veel geld nodig is.

Alle kinderen van De Zeester helpen mee!
Aan de kinderen vragen wij natuurlijk geen geld. Wel hopen zij dat hun ouders zullen meedoen met de Actie Kerkbalans 2014. Daarom willen alle kinderen ons graag meehelpen want een extra handje kunnen we altijd gebruiken. Bij het bezoek aan alle klassen bemerk ik dat de kinderen het steeds weer leuk vinden om de poster of kleurplaat van de Kerkbalans heel erg mooi te maken: ze gaan met potlood, stift of verf aan het werk voor de mooiste kleurplaat. Ze weten ook dat alle werkstukjes weer in de kerk komen te hangen.

Onze Machutuskerk komt er gekleurd bij te staan …..
De hele kerk hing vol met prachtige tekeningen! Het waren er wel meer dan 300. Er waren niet alleen de kleurplaten maar ook heel veel eigen tekeningen die op de achterzijde waren gemaakt; tekeningen over onze kerk, het Vormsel of Eerste H. Communie, verhalen over Jezus en óók zelfs over de H. Blasius [Blasiuszegen]. Te veel om op te noemen. De reacties van de kerkgangers waren prachtig om te horen. Het was een heel leuke klus om de tekeningen te beoordelen en prijsjes toe te kennen. Op woensdag 5 februari hebben meer dan 60 kinderen hun prijsje opgehaald in de kerk en in een feestelijke stoet liepen jullie weer terug naar school.
Namens alle mensen van de parochie hartelijk dank en ook de groeten van pastor Max!

Leo Duwel
Werkgroep Actie Kerkbalans Monster

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

U kunt beter een optimist zijn die ongelijk heeft, dan een pessimist die gelijk heeft.