Komt er weer een Drie Kerken Passion dit jaar?

23 februari 2023 - Algemeen federatie nieuws, Monster

Die vraag hebben we sinds het opheffen van de Corona beperkingen vele malen gehoord. Een volmondig JA is daarop het antwoord. Op woensdagavond 5 april is het zover!

De eerste repetities hebben al plaatsgevonden en een volledig nieuw repertoire wordt met veel enthousiasme ingestudeerd. Laat u verrassen en zorg dat u op tijd een zitplaats zoekt, want het belooft weer lekker druk te worden! Er is overigens geen sprake van toegangskaarten of reservering van plaatsen. De kerken zetten hun deuren wijd open voor iedereen. Zelfs in de regen stromen de bezoekers toe. Indrukwekkend was toen het lange lint van vele kleuren paraplu’s van kerk naar kerk bij de première in 2018 van onze lokale versie van de Passion.

Op televisie een jaarlijks terugkerend succesvol evenement dat veel mensen raakt. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met de kern van het Christendom. Mooi om te zien dat het mensen van diverse pluimage trekt en niet alleen leden van de deelnemende Kerken. Dat is toch uiteindelijk de bedoeling. Niet alleen leven als Christen maar ook de boodschap uit te dragen dat het lijden van Christus troost biedt en hoop geeft op een betere toekomst. Dirigent en initiatiefnemer Sebastiaan Philippa heeft intensief gezocht naar passende Nederlandstalige popsongs en is er weer in geslaagd om een verrassend repertoire samen te stellen. De teksten grijpen je bij de keel en trekken je het verhaal in-dat je samen met anderen- heel intensief beleeft. Het samen doorleven geeft een heel bijzonder gevoel van verbondenheid en laat je niet los.

Het verhaal is een moderne versie van het lijdensverhaal, in een Drieluik van 20 minuten per keer. Iedereen gaat op eigen gelegenheid naar de volgende kerk waar het verhaal wordt vervolgd. Drie koren, Vivace, FlowerSound en FOcalicious verzorgen het muzikale gedeelte in verschillende stijlen. Een bijzondere rol is weggelegd voor soliste Maghen Hilgersum. Pianist Leo Bouma verzorgt de intermezzo’s

Het verhaal start om 19.00 uur in Ter Heijde in de Hervormde kerk. Daarna de Hoeksteen in de Burg. Kampschoerstraat in Monster. Als laatste de H. Machutus kerk in de Choorstraat, ook in Monster. Aan het einde wordt er een collecte gehouden om de kosten te dekken. Uw bijdrage is vrijwillig maar wordt zeer op prijs gesteld.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Het enige wat nodig is om het kwade te laten zegevieren is dat goede mensen niets doen.