MOJEKO goes to Luxemburg!!

11 juni 2014 -

In het weekend van 17 en 18 mei zijn wij met de koormeiden van Mojeko uit Monster naar Luxemburg afgereisd. We waren uitgenodigd om daar te zingen voor de communicantjes. Zaterdag stonden we om 7.30 uur bij OJOS. Alle tassen en meiden werden verdeeld over de auto´s en de reis kon beginnen.
Als eerste zijn we naar een klimpark (Adventure Steinfort) geweest. Hier hebben we kennis gemaakt met Marleen. Zij had ons uitgenodigd en een heel programma in elkaar gezet. De meiden konden heerlijk actief bezig zijn. Onder begeleiding van toffe vaders en een instructeur ging iedereen de `boom` in. Compleet met harnas en handschoenen. Sommigen hebben zelfs hun angst weten te overwinnen. Na de klimpartij reden we richting Luxemburg-stad waar we in de Glacis Kapel gingen oefenen. We mochten op het koor zitten en het was best even wennen voor allemaal, maar het lukte!!
Daarna moesten we gaan inchecken bij de Jeugdherberg. Snel de tassen naar boven en dan aan het diner. We besloten om daarna een wandeling door de stad te gaan maken. Op een plein zijn we ijs gaan eten en luisterden we naar een muziekkorps. Toen het ijs op was en de muziek stopte hebben de meiden de show even over genomen. In het Hollands werd “de toverbal” gezongen, met als slot een hard applaus van het hele plein. GEWELDIG. Terug in de jeugdherberg, moest er gedoucht worden en gaan slapen. Iedereen kan invullen hoe dat gaat met 13 meiden…..
Zondag ging de wekker om 7.30 uur. Aankleden en ontbijten. Daarna terug naar boven om je MOJEKO-SHIRT aan te doen en je haren te stijlen. Snel de auto’s in en weer naar de Kapel om in te zingen. De viering begon om 10.30 uur en ouders en kinderen waren verrast door onze zangeressen. Ze deden zo hun best! Na een geweldige lunch, zijn we weer richting Nederland gegaan. Onderweg en bij aankomst kwamen alle belevenissen van een top weekend aanbod.

Wat vond jij nou eigenlijk het leukst??:
NOA:”Het klimmen was het allerleukst. Het ijs eten en het zingen op het plein.”
LAURA M.:” Het klimpark was het leukst omdat je lekker hoog mocht. En het slapen in de herberg.”
ANNABEL: ”Het klimpark was leuk omdat je hoog en laag kon gaan, maar het was ook eng. Het ijs eten was ook leuk.”
SUZETTE: “Eigenlijk was alles leuk. Het klimmen was leuk omdat er veel uitdaging was.”
EILEEN: “Het zingen in de Kapel was leuk. Grappig dat de pastoor in een rolstoel zat en steeds over het altaar werd gereden.”
NIENKE: “Het klimmen was leuk. Gelukkig mocht ik meedoen, want eerst had ik pijn in mijn rug. Het eten met z’n allen en de wandeling door de stad was ook leuk.”
SENNA: “De kerk was grappig, want de pastoor praatte raar. (Vlaams) Eigenlijk was alles leuk.”
JOELLE: “Het klimmen want dat had ik nog nooit gedaan”
JILL: “Dat de vader van Roos opgesloten zat in de kamer van de herberg. Dat ze met veters een schroevendraaier naar boven gingen hijsen. En het klimmen waar het lekker snel ging.”
ROOS: “Dat de kindjes in de kerk gingen dansen. Het klimmen had ik al vaker gedaan, maar het tokkelen vond ik leuk.`
ELISE: “Het klimmen vond ik het leukst omdat ik doorgezet heb en mijn angst heb overwonnen.”
BRITT: “Het zingen in de kerk en op het plein was heel leuk. Het klimmen vond ik spannend maar ik heb het toch gedaan.”
LAURA S.: Alles was gewoon leuk.”
ANNEMIEKE: “Het met z’n allen weg gaan, de lol met de ouders en de dankbare mensen in de kerk waren de leukste dingen.”
Volgend jaar gaan we gewoon weer!!!!

Klik hier voor meer foto's en een filmpje.

Groetjes van de meiden van MOJEKO, Annemieke en de ouders.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.