Open Bijbelgroepen Machutus parochie 2016-2017

10 oktober 2016 -

De vakanties lopen ten einde en de gebruikelijke activiteiten voor het nieuwe seizoen komen of zijn al weer volop in beweging. Ook de Open Bijbelgroepen in het Westland zijn weer opgestart. We gaan dit seizoen aan de hand van twee hoofdonderwerpen in op en een aantal teksten uit het Oude Testament zowel als het Nieuwe Testament.
Door de jaren heen is er een bijzondere band ontstaan tussen de leden van onze Bijbelgroep. Zij allen nodigen u dan ook uit om u bij ons aan te sluiten en deel uit te maken van een geïnspireerde groep. Een ieder zal met open armen ontvangen worden zoals Jezus het bedoeld heeft.

U hoeft nergens voor terug te schrikken want in verbondenheid met elkaar gaan wij op zoek naar de betekenis van de teksten die we lezen. Telkens weer blijkt dan dat zowel voor de geoefende lezer zowel als de beginnende lezer en zelfs voor de inleider iedere avond weer een avond vol ontdekkingen op ons wacht. De hoofdlijn van de Bijeenkomsten zal in oktober, november en december gaan over: “HET GEBED”.

Mede ingegeven naar aanleiding van het feit dat er vanaf 27 november 2016 een vertaling van het Onze Vader ingevoerd zal worden in de Rooms-Katholieke Kerk in het Nederland en in het Vlaams sprekende deel van België. We zullen kijken naar dat wat de verschillende Evangelisten schrijven over het antwoord dat Jezus geeft als de leerlingen Hem vragen: “Heer leer ons of hoe wij moeten bidden”.
Verder komt in deze maanden o.a. het Dankgebed van Maria (Magnificat) aan de orde aan de hand van het Evangelie volgens Lucas 1: 46-56.

Vanaf januari tot en met april volgend jaar komt er een voor velen zeer interessant onderwerp aan de orden namelijk: “GELOVIGE VROUWEN IN DE BIJBEL”. Dan gaan we het o.a. hebben over:
Hanna – Aan de hand van de boeken Samuel 1 en Samuel 2 uit het Oude Testament.
Marta en Maria – Aan de hand van het Evangelie volgens Lucas 10.
De vrouw die Jezus zalft – Aan de hand van het Evangelie volgens Mattheus 26.
Lydia – Aan de hand van het Boek Handelingen, hoofdstuk 16 uit het Nieuwe Testament.

De Bijbelgroep van de Machutus parochie te Monster komt, zeven keer plus een slotavond, een maal in de maand bijeen op de tweede maandag van de maand. We beginnen om 20:00 uur en eindigen om 22:00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in de pastorie aan de Choorstraat 105. We worden telkens weer ontvangen onder het genot van een kop koffie of thee met of zonder bijlage. Voor vragen kunt altijd contact met Jan van der Meer, tel. 0174-241150 maar u kunt ook zomaar binnenvallen. We zijn er op voorbereid om de val in een zachte landing te laten eindigen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.