Openluchtviering in Ter Heijde aan zee

22 augustus 2012 -

Voor de 10e keer organiseren drie kerken van Monster en Ter Heijde, een openluchtdienst voor iedereen die aanstaande zondag erbij wilt zijn. Het thema deze keer is “TIEN”. De voorgangers zijn Ds. H. Mast en Mevr. B. van Rest. De KIA-Singers, een gospelkoor uit Almere, zal de viering opluisteren met hun gospels, zowel tijdens als na de viering. Bij goed weer is er voor de kinderen een kinderwoorddienst op het strand. De viering op zondag 26 augustus wordt gehouden op het Koning Willem III plein en begint om 10.00 uur.

We zingen weer mooie liederen met elkaar en vanzelfsprekend krijgt u een ‘goed woord’mee! U allemaal van harte welkom! En komt u van buiten Ter Heijde, neem een voorbeeld aan de Heijers, zij komen lopend of  ‘kom op de fiets dan vervuil je niets’. Dan is er parkeerruimte genoeg voor wie wél met de auto moet komen! De dienst wordt georganiseerd door de Raad van Kerken in Ter Heijde en Monster.

Kia is het Angolese woord voor licht. Met de naam Kia Singers willen de leden van deze Angolese gospelgroep aangeven dat ze een licht willen zijn dat afstraalt van het grote Licht.

De groep wordt gevormd door Fernando Henrique, Miguel de Sousa uit Angola, Moise uit RD Congo en Jean Paul Dibantsa en Lionel Damba uit Republieke Congo. Kia betekend Licht in onze taal Kikongo welk wordt gesproken in een deel van Angola en de twee Congo's.   Kia Singers vond zijn oorsprong ruim vijf jaar geleden in Angola. Momenteel trekken de leden zingend, spelend, maar vooral ook swingend door Nederland. Wat hen drijft is om door middel van hun optreden een getuige van Jezus Christus te zijn. Dat is hun bron, hun motivatie.

De groepsleden halen hun muzikale inspiratie uit de Amerikaanse negrospirituals. Maar in hun muziek zijn Afrikaanse – en dan met name Angolese – invloeden onmiskenbaar. Een optreden van Kia Singers is inspirerend vanwege hun natuurlijke enthousiasme. En is muzikaal – vooral vocaal – een belevenis. De arrangementen van hun liederen schrijven ze zelf. Ook maken enkele zelf geschreven nummers deel uit van het repertoire van Kia Singers.

 

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Niet het gebrek aan liefde, maar het gebrek aan vriendschap is oorzaak van ongelukkige huwelijken.