Piet Damen 65 jaar koorzanger in Monster

09 juni 2014 -

Op het Hoogfeest van Pinksteren was het in de Machutusparochie in Monster dubbel feest. In een volle kerk kon men het koor Laus Deo de prachtige gezangen horen zingen met in hun midden de heer Piet Damen die maarliefst 65 jaar (!!) lang lid is van dit koor. Een mijlpaal die maar door zeer weinigen gehaald wordt.
Aan het eind van de viering werd de jubilaris toegesproken door de voorzitter van Laus Deo mevrouw Agaath Stijger. Ze feliciteerde de jubilaris met dit heugelijke feit, temeer omdat de heer Damen daar zelf ook best trots op is. En dat mag ook wel want 65 jaar lid van één koor is ook niet niks. Rekent u maar even mee: gemiddeld 40 keer per jaar een weekendviering, dat is dan 65 x 40 = 2600 keer. Daarnaast zijn er de repetities, ook zo’n rekensom maar dan twee uur per keer. Dan waren er ook de jaren dat Laus Deo zong bij de uitvaarten en huwelijken, en van die laatsten waren er vroeger aardig wat. En als je dan weet dat zingen dubbel bidden is, dan moet de jubilaris wel heel goed bezig geweest zijn. 65 jaar lang lid zijn bij één koor zegt niet alleen wat over de zanger zelf, er moet ook een bijzondere band zijn tussen de koorleden. Dat compliment verdient het koor Laus Deo.

Natuurlijk werd de jubilaris niet alleen met mooie woorden toegesproken, er werd ook iets stoffelijks overhandigt. In zijn lange zangcarrière heeft hij de nodige onderscheidingen ontvangen, maar iets speciaals voor 65 jaar is er eigenlijk niet. Toch had het koor iets gevonden dat een blijvende herinnering in huize Damen kan vinden: een bijzondere kaars met de afbeelding van Sint Gregorius  met bijbehorend ere-diploma. En met een mooi boeket erbij was de feestvreugde compleet.
Het koor Laus Deo zong na deze hulde nog een bijzonder lied ter ere van haar jubilaris.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

U kunt beter een optimist zijn die ongelijk heeft, dan een pessimist die gelijk heeft.