Vormelingen ambassadeur van de Voedselbank

18 april 2014 -

Via het federatiebestuur heeft het parochiebestuur H. Machutus een verzoek gekregen vanuit het bisdom Rotterdam om in deze vastentijd een voedselinzamelingsactie te houden bestemd voor de lokale Voedselbank. De vormelingen van de RK Basisschool ‘De Zeester’ hoorden van deze actie en hebben zich als echte ‘ambassadeurs’ ongelooflijk ingezet om de inzameling te doen slagen. Ze hebben alle leerlingen van de school benaderd en gemotiveerd zo veel mogelijk spulletjes mee naar school te nemen. En daar zijn ze ten volle in geslaagd!
Op Witte Donderdag kwam elke groep naar de Machutuskerk om een deel van het Lijdensverhaal te horen en alle kinderen kregen ook de gelegenheid de levensmiddelen mee te nemen. De twee tafels die ervoor waren ingericht bleken al snel te klein, er werden kratten aangeleverd, ook die raakten overvol. Super! ’s Avonds tijdens de viering van Witte Donderdag hebben drie ambassadeurtjes, Manon, Maaike en Valery drie manden symbolisch naar voren gedragen en bij het altaar geplaatst. Dat deden ze heel plechtig.
Kinderen van De Zeester, heel erg bedankt voor jullie inzet. Jullie zijn toppers!

voedselinzameling2_monster_2014.jpg voedselinzameling3_monster_2014.jpg

Daags na Pasen hebben 4 ‘vormelingen’ prima meegeholpen om alles in te pakken voor de Voedselbank. Ze hebben de materialen mooi gerangschikt en in de kratten gedaan. Klaar om door mensen van de voedselbank de materialen met een busje ophalen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.