Vormselproject 'in Vuur en Vlam' in Monster van start

05 september 2015 -

Het nieuwe schooljaar is begonnen.... en voor groep 8 in Monster een heel spannend jaar. Ook hun vormseltraject is gestart. De lessen worden klassikaal geven op de RK Basisschool De Zeester in Monster. Hieronder een impressie & beleving van de leerlingen:

De eerste les over het vormsel

Dinsdag 1 september begonnen we met de eerste les van het vormsel in groep 8. We begonnen met een verhaal over Satan, de duivel. Het ging over Jezus die was ontvoerd door Satan en hij moest steeds twee belangrijke beslissingen nemen. Daarna hebben wij een stukje drama gedaan waar wij ook moeilijke beslissingen moesten nemen. Ook hebben we de weg van ons leven getekend, daarbij moesten we alle belangrijke dingen uit ons leven opschrijven. Ook gingen we een filmpje kijken over de zeven sacramenten. Dit was onze vormsel les!

Groetjes Nienke en Kim uit groep 8 van Basisschool De Zeester

Het project in Vuur en Vlam wordt door Juf Wietseke klassikaal doorlopen. De vormelingen ontvangen het boek en voor de overige leerlingen uit de klas is er een kopie beschikbaar. De lessen vinden eens in de twee weken plaats en voor de ouders zijn er twee bijeenkomsten gepland. De Vormselviering wordt op 21 november 2015 gehouden. Eén van activiteiten die jongeren doen is hun deelname aan de vuurdoop. Alle vormelingen kunnen ook meedoen met het maken van een nieuw couplet voor het Vuurdooplied. Het couplet van vier regels is huiswerk voor de ouder en vormeling. Oftewel het is couplet, gemaakt met vader/moeder/zusje of broertje. Uit alle ingezonden coupletten wordt een winnend couplet gekozen. Dit couplet zal tijdens de vormselviering gezongen worden en ook worden ingezonden voor de regionale vuurdoopwedstrijd.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

U kunt beter een optimist zijn die ongelijk heeft, dan een pessimist die gelijk heeft.