50 jarig Jubileum koor Manna

22 mei 2023 - Algemeen federatie nieuws, Naaldwijk

Op zondag 4 juni viert koor Manna haar 50 jarig jubileum. Het koor werd 50 jaar geleden opgericht door Harry de Jong en Pastor Rob Kurvers. Van oorsprong was het koor een jongerenkoor, maar dat is in de loop van de jaren wel wat veranderd. De leden zijn wat ouder geworden. Er is een lid dat 50 jaar op het koor zit: Tilly van den Enden. In de beginjaren werden er veel uitstapjes georganiseerd naar andere kerken en daar werd dan de mis verzorgd met daaraan gekoppeld een gezellige dag. Het koor heeft zelf een LP gemaakt, waarvan de opbrengst was voor Terre des Hommes, bouwsteentjes verkocht voor een ziekenhuis in Recife in Brazilië. Ook heeft het koor nog een cd gemaakt, die is verkocht door de koorleden. Toen het koor 40 jaar bestond, hebben we via allerlei acties geld ingezameld voor een fietsenschuur bij het Thomashuis in Hellevoetsluis.

Koor Manna is een hechte groep; mooie liefdevolle dingen maar ook verdriet kunnen we met elkaar delen. Het koor repeteert elke dinsdagavond van 20 tot 22 uur. Het koor verzorgt op de eerste zondag van de maand een eigen viering in de Adrianus kerk in Naaldwijk. Deze worden door de tekst- en muziekgroepen zelf gemaakt. In de loop van de jaren heeft het koor diverse dirigenten gehad, maar helaas zitten we nu al 1,5 jaar zonder dirigent. Het is erg moeilijk om een dirigent te vinden op amateur basis en dat vinden we jammer. Maar we blijven positief en gaan gewoon met ons combo Sonja en Petra door om mooie vieringen te kunnen zingen. Ook zingt het koor wel eens in een verzorgingshuis. Daar zingen we onze eigen liederen, maar ook de oude Nederlandstalige toppers.

Om ons jubileum te vieren is er op zondag 4 juni om 11 uur een feestelijke viering in de Sint Adrianus kerk in Naaldwijk. Bij deze worden dan ook alle oud leden, donateurs en dirigenten voor deze viering uitgenodigd. Na de viering gaan we met zijn allen gezellig onder genot van een kopje koffie nakletsen en oude herinneringen ophalen. Het koor gaat op zaterdag 10 juni een gezellig dagje uit. Wat dat wordt is nog een verrassing, maar zal zeker een mooie dag worden. Het koor hoopt dat we in de toekomst weer een dirigent kunnen krijgen dat zou het mooiste cadeau zijn voor ons 50 jarig jubileum.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.