90 jarig jubileum Sint Adrianuskerk Naaldwijk

11 augustus 2021 - Algemeen federatie nieuws, Naaldwijk

Na vele jaren van inspanning en opbouw, werd op 3 september 1931 onze prachtige Sint Adrianuskerk in Naaldwijk ingewijd. Onze geloofsgemeenschap komt sindsdien graag samen aan de Molenstraat in Naaldwijk. Op zondag 12 september wordt het 90-jarig bestaan van het kerkgebouw feestelijk gevierd. De eucharistieviering hiervoor is ook online in beeld en geluid vanuit huis te volgen.

Sinds jaar en dag is de Sint Adrianuskerk aan de Molenstraat een vertrouwd dorpsgezicht in Naaldwijk. De geschiedenis van de Naaldwijkse parochie gaat nog veel verder terug, want al in de 12e eeuw kwamen parochianen samen. De huidige Adrianuskerk is sinds 2006 samen met de bijbehorende pastorie en de muur met het heilig hartbeeld rijksmonument.

Jubileumviering ook online
Tijdens de feestelijke viering op 12 september worden zowel het patroonsfeest van de heilige Adrianus als het 90-jarig jubileum van het kerkgebouw gevierd. Bisschop Van den Hende zal in deze viering voorgaan, samen met pastoor Steenvoorden en diaken Dits. Reserveren voor deze viering is noodzakelijk en kan via deze site. Door de geldende corona-maatregelen is het aantal zitplaatsen in de kerk beperkt, maar voor iedereen is de eucharistieviering online met beeld en geluid te volgen.

Hoogtepunt
Het kerkgebouw is een ontwerp van Jos Margry en heeft met de kerktoren van 73 meter een van de hogere torens in Nederland. Vanwege de unieke bouwstijl met slechts 4 vrijstaande steunpilaren is vanuit de hele kerk vrij zicht op het altaar. Hierdoor behoort de Sint Adrianuskerk tot de twee grootste kerken in deze bouwstijl in Europa. Ook heeft de kerk een prachtig netgewelf, unieke kruiswegstaties en is bij de bouw gebruik gemaakt van fraaie bouwmaterialen, waaronder wanden die deels van prachtig barnsteenkleurig marmer zijn. Elke zaterdagmiddag is de kerk van 14 tot 16 uur vrij toegankelijk voor belangstellenden en voor het opensteken van een kaarsje.

Grote betrokkenheid
Met velen wordt de geloofsgemeenschap in Naaldwijk onderhouden, want ruim 450 kerkelijke vrijwilligers ondersteunen het pastorale team in en om de kerk, maar ook in het omzien naar de mede-parochianen. De grote betrokkenheid blijkt ook in de organisatie van de jubileumviering. Jong en oud helpen mee en vieren mee. De jubileumviering en andere vieringen kunnen vanuit huis via onze website worden gevolgd.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.