Adrianus is weer bijna bij de tijd

27 mei 2023 - Algemeen federatie nieuws, Naaldwijk

Op donderdagochtend 25 mei was het al vroeg een drukte van jewelste rondom de Sint Adrianuskerk in Naaldwijk. Hoogwerker, een groep kundige vrijwilligers en een groot aantal specialisten verzamelden zich. Het was tijd. De hoogste tijd. De hoogste tijd om het uurwerk van de Sint Adrianuskerk weer te monteren op de karakteristieke kerktoren in Naaldwijk.

Het aantal keer dat men naar de kerktoren keek viel pas op toen het uurwerk was gedemonteerd. Velen vroegen zich af wat er aan de hand was en zelfs per email ontving de Naaldwijkse parochie vragen of het uurwerk wel weer terug zou komen. Bij aankomst in Naaldwijk wisten passanten al snel of ze op tijd bij hun bestemming zouden aankomen. Het aflezen van de tijd vraagt nog even geduld, pas als de wijzers van het uurwerk ook teruggeplaatst zijn, is Adrianus weer volledig bij de tijd.

Onder kundige begeleiding van de specialisten van Royal Eijsbouts is op grote hoogte het uurwerk van de Sint Adrianuskerk gemonteerd. In maart is de klok van de vier zijden van de kerktoren gedemonteerd om te worden gereviseerd. De cijfers zijn weer teruggeplaatst. De aansturing van elk uurwerk is vernieuwd. Alleen het terugplaatsen van de wijzers moet nog gebeuren.

Thuisbasis
Tegelijk met het terugplaatsen van het uurwerk zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van een nestkast bovenin de kerktoren. De slechtvalk is een trouwe bezoeker van de Sint Adrianuskerktoren. Binnenkort zal ook daarvoor een thuisbasis aanwezig zijn.

Grote dank
Uiteraard is deze revisie van grote impact. Het is belangrijk om als kerk bij de tijd te blijven. Grote dank gaat uit naar de fondsen die deze revisie mede mogelijk gemaakt hebben. Dit zijn onder andere Loswal De Bonnen, het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en het Dinamo Fonds.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

In het niet weten van sommige dingen ligt een groot stuk wijsheid.