Bijzondere buren van de Sint Adrianuskerk

06 november 2021 - Naaldwijk

In het kader van het 90-jarig bestaan van de Sint Adrianuskerk verschijnen er regelmatig verhalen van mensen in relatie met de Sint Adrianuskerk. Frank van Veen ging in gesprek met Marcel van der Vlugt jr over het YouTube kanaal van zijn vader en enorme beeldarchief.

Marcel van der Vlugt jr. beheert het grote foto- en filmarchief van zijn ouders die een fotozaak hadden. Van 1959 t/m 1987 waren zij bijzondere buren van de Sint Adrianuskerk op de hoek van de Molenstraat in Naaldwijk, waar nu Ben Hofland is gevestigd. Wie kende Marcel van der Vlugt niet? Hij was wereldberoemd in Westland en daarbuiten en iedere oudere Naaldwijker heeft wel een foto met een stempel achterop van Marcel van der Vlugt.

Ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Sint Adrianuskerk heeft Marcel van der Vlugt jr. op YouTube materiaal uit het archief van zijn vader Marcel van der Vlugt sr. gemaakt. Hierop zijn beelden van historische foto’s en korte filmpjes te zien, zoals een kleine slideshow met de originele glasnegatieven c. 1930-1932 van de oude en nieuwe St Adrianuskerk gemaakt door Cees Freen. Ook zie je beelden van Palmpasen 1954 en 1960 met optochten door de straten van Naaldwijk en Honselersdijk. Het Oogstfeest, 27 augustus 1960 met een optocht door de straten van Naaldwijk tijdens het druivenfeest in 1960. In beeld zijn onder andere druivenprinses Marijke Bruinsma en hofdames Alice Klapwijk en Trudi Kester. Ook is te vinden de 2e Lustrumviering RoKaGemTo in december 1955. Moeder Van der Vlugt speelde samen met broer en zus actief toneel bij deze vereniging en dat was een reden dat hier filmbeelden van zijn. Ook is in beeld de renovatie van de kerktoren in ca. 1970.

Bent u geïnteresseerd in de historische foto’s en beelden van de Sint Adrianuskerk, druiven- en oogstenfeesten, toneelclub RoKaGemTo en Palmpasen, dan moet u zeker kijken op het YouTube kanaal

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.