Jan Olsthoorn zestig jaar priester

15 mei 2021 - Algemeen federatie nieuws, Naaldwijk

Op 27 mei 2021 is het zestig jaar geleden dat Jan Olsthoorn tot priester werd gewijd in de kathedraal van Rotterdam. Hij zal dit in kleine kring vieren — nadat hij op het Hoogfeest van Pinksteren samen met pastoor Bakker de mis heeft gecelebreerd in de HH. Petrus en Pauluskerk te Leidschendam (te volgen via YouTube). Het is de kerk waar hij is gedoopt en ook zijn eerste mis heeft opgedragen.

De band met De Goede Herder is er nog steeds. Pastoor Olsthoorn volgt via de livestream trouw de zondagsvieringen en heeft nog regelmatig contact met parochianen. “Iedere keer als ik de beelden zie, sta ik weer versteld van het resultaat van de restauratie. Het doet goed om te zien dat zoveel elementen uit het interieur van de Menswording zo prachtig zijn opgenomen in de Goede Herderkerk. Maar ook de gerestaureerde Kruisweg vind ik bijzonder. En ik voel me dankzij de livestream en de weblog Uit de Schaapskooi heel erg betrokken bij de parochiegemeenschap. Het stemt me blij, gelukkig en tevreden!”

Pastoor Olsthoorn kijkt met liefde terug naar de jaren van opbouw van een nieuwe parochie in het uitdijende Leiderdorp: “We vormden een groeiende gemeenschap waar we werkten aan de toekomst van de kerk. Het was een heel fijne tijd waarin liturgisch veel vrijheid werd gegeven en genomen.” De vorming van De Goede Herder met de Meerburgparochie was eerst wennen. “Het was een periode waarin we ontdekten dat je elkaar, bij alle verschillen, ook kunt inspireren en kunt leren van elkaars inzichten en knowhow.”

Wij zijn dankbaar dat Jan Olsthoorn 25 jaar als pastoor in de Menswordingparochie heeft gewerkt en die geloofsgemeenschap heeft helpen opbouwen, en ook daarna als emeritus regelmatig heeft willen voorgaan in vieringen van onze parochiekern. Namens alle parochianen van de Goede Herder feliciteren wij hem van harte met dit jubileum en wensen hem nog vele jaren in goede gezondheid toe.

bron: Beheercommissie en Pastoraatgroep De Goede Herder r.-k. federatie Vlietstreek

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan.