Kersttijd voor kinderen

09 december 2023 - Algemeen federatie nieuws, Naaldwijk

De meest prachtige programma’s worden samengesteld om Kerst te kunnen vieren. Ook de kinderen vieren Kerst. Om in de bijzondere sfeer komen, kan vanaf 10 december tot het einde van de kerstvakantie worden genoten van de prachtige buitenkerststal op het plein van de Sint Adrianuskerk in Naaldwijk. Het eeuwenoude verhaal wordt daarin groots en sfeervol verbeeld.

Op 24 december vindt als het buiten nét donker is om 17.00 uur de kinder-kerstnacht plaats. Zo kunnen gezinnen met elkaar tot rust en bezinning komen en zich met elkaar voorbereiden op Kerst. De viering is speciaal samengesteld voor jonge gezinnen en kinderen op de basisschool. Kleuters kunnen dan in een kinderwoorddienst luisteren naar het kerstverhaal en knutselen.

Theedoek-herdertjes
Ook tijdens Eerste Kerstdag op 25 december kunnen jonge gezinnen het kerstverhaal ervaren tijdens Kindje wiegen. Om 13.00 uur wordt het kerstverhaal gespeeld en worden bekende kerstliedjes gezongen. Alle kinderen zijn welkom en mogen een theedoek mee nemen. Daarmee kunnen zij als herdertje verkleed aan het kerstverhaal deelnemen. Het kind in de kribbe nodigt je met liefde uit om zijn geboortefeest in de kerk mee te maken.

Als een koning
Op zondag 7 januari is om 11.00 uur de viering van Drie Koningen. Basisschoolkinderen van groep 1 tot en met groep 8 gaan tijdens de kinderwoorddienst als koning verkleed op speurtocht door verschillende ruimtes in de kerk en gaan net als de Drie Koningen op reis. Hun gevonden geschenken brengen zij naar de stal waar het kindeke geboren is.  
Iedereen is deze en andere momenten van harte welkom.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.