Pastoor Jaap Steenvoorden viert 25 jarig priesterjubileum

20 mei 2018 - Algemeen federatie nieuws

Op zondag 10 juni a.s. zal pastoor Jaap Steenvoorden zijn 25 jarig priesterjubileum vieren met een feestelijke Eucharistieviering in de Sint Adrianuskerk, Molenstraat 29 te Naaldwijk, aanvang 10.30 uur. Na de viering is er tot 15.00 uur gelegenheid om de jubilaris te feliciteren en elkaar te ontmoeten in partycentrum ‘De Binnenhof’, Van der Hoevenstraat 17 te Naaldwijk (ingang via naastgelegen scoutinggebouw).

De geboren Hillegommer Jaap Steenvoorden werd na zijn wijding als pastor aangesteld in de parochies H. Bonifacius en H. Pius X te Alphen a/d Rijn. In november 1996 volgde zijn benoeming als pastor van de drie Alphense parochies (H. Bonifacius, H. Pius X en De Heilige Geest) met als eerstaanspreekbare pastor voor de parochie H. Bonifacius. In oktober 1999 werd hij benoemd als pastoor van de drie samenwerkende parochies van Naaldwijk, Maasdijk en Honselersdijk (MaNaHo) en verhuisde hij naar Naaldwijk. Met de oprichting (1 juli 2011) van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin, waar alle 11 parochies van het Westland en Hoek van Holland onder vallen, geeft hij als pastoor moderator leiding aan het pastoraalteam en het federatiebestuur.

Naast zijn taak als pasto(o)r had hij nog andere dingen te doen. Zo was hij enige tijd administrator van een parochie (HGMP en De Lier), in mei 1996 kreeg hij een benoeming tot lid van de Priesterraad van het bisdom Rotterdam, welke hij nog steeds vervuld. Tevens werd hij benoemd tot lid van het Diocesane Pastorale Raad van het bisdom Rotterdam en sinds juni 2011 maakt hij ook deel uit als kanunnik van het Kathedraal Kapittel van het bisdom Rotterdam.

Wij wensen pastoor Jaap Steenvoorden, maar ook zijn naaste familie een feestelijke dag toe. U bent allen uiteraard van harte welkom om dit met ons mee te vieren. En voor wie dat wenst: u kunt een financiële bijdrage overmaken voor een cadeau voor de jubilaris naar IBAN NL 07 RABO 0121 2693 29 ten name van parochiefederatie Sint Franciscus onder vermelding van ‘cadeau pastoor Steenvoorden’.
Wij hopen op 10 juni, aan het eind van de viering, namens parochianen, oud-parochianen en andere gevers, de jubilaris een mooi cadeau te kunnen overhandigen.

Parochiefederatie Sint Franciscus, tussen duin en tuin
Dijkstraat 25, 2675 AV  Honselersdijk
tel. 06 51 47 75 80

Lees ook:

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Een schone geest levert altijd kracht.