Pastoor Jaap Steenvoorden viert 25 jarig priesterjubileum

16 april 2018 - Algemeen federatie nieuws

Op zaterdag 5 juni 1993 werden maar liefst zes priesterstudenten in de kathedraal van Rotterdam tot priester gewijd. Eén van hen was Jaap Steenvoorden uit Hillegom. Nu, 25 jaar later, mag hij zijn zilveren priesterjubileum vieren in het Westland op zondag 10 juni a.s. met een feestelijke Eucharistieviering in de Sint Adrianuskerk, Molenstraat 29 te Naaldwijk, aanvang 10.30 uur. Na de viering is er tot 15.00 uur gelegenheid om de jubilaris te feliciteren en elkaar te ontmoeten in partycentrum ‘De Binnenhof’, Van der Hoevenstraat 17 te Naaldwijk (ingang via naastgelegen scoutinggebouw).

De geboren Hillegommer Jaap Steenvoorden werd na zijn wijding als pastor aangesteld in de Sint Bonifaciusparochie te Alphen aan den Rijn. Met het parochieleven was hij snel begaan. Of het nu ging om het opknappen van de pastorie, het kerkhof, of een aandeel in een polenmarkt, Jaap wist wat hem te doen stond. Onaangenaam verrast maar ook zeker aangeslagen was hij bij de brand in de Sint Bonifaciuskerk te Alphen aan den Rijn. Niet bij de pakken neerzitten, het geheel werd schoongemaakt en deels opgeknapt.

In oktober 1999 werd hij benoemd als pastoor van de drie samenwerkende parochies van Naaldwijk, Maasdijk en Honselersdijk (MaNaHo) en verhuisde hij naar Naaldwijk. Mede door de notitie Samenwerking Geboden werden de parochies in het Westland ‘gedwongen’ nauwer te gaan samenwerken. Het resultaat was dat op 1 juli 2011 de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin, waar alle 11 parochies van het Westland en Hoek van Holland onder vallen, het levenslicht zag. Als pastoor moderator geeft Jaap leiding aan het pastoraalteam en het federatiebestuur.

Bij een feest hoort een cadeau. Voor wie dat wenst: u kunt een financiële bijdrage overmaken naar NL 07 RABO 0121 2693 29 ten name van parochiefederatie Sint Franciscus onder vermelding van ‘cadeau pastoor Steenvoorden’.

Wij hopen op 10 juni, aan het eind van de viering, namens parochianen, oud-parochianen en andere gevers, een mooi cadeau te kunnen overhandigen aan pastoor Jaap Steenvoorden.
U bent allen uiteraard van harte welkom om dit met ons mee te vieren.

Parochiefederatie Sint Franciscus, tussen duin en tuin
Dijkstraat 25, 2675 AV  Honselersdijk
tel. 06 51 47 75 80

 

 

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

U kleiner voordoen dan u bent, bewijst de wereld geen dienst.