27 september: tweede verdiepingsbijeenkomst WJD

18 september 2015 -

Zondag 27 september is de tweede verdiepingsbijeenkomst in het voorbereidingstraject voor de Wereldjongerendagen in Krakau, zomer 2016. Er wordt een bezoek gebracht aan de Pauluskerk in Rotterdam. De middag heeft als thema ‘bewogen worden’. De bijeenkomst is bedoeld voor alle jongeren die enthousiast zijn over de WJD, voor jongeren die mee willen én jongeren die erover nadenken om mee te gaan.

De verdiepingsmiddag begint met een bezoek aan de Pauluskerk, waar de jongeren een rondleiding krijgen. De Pauluskerk is een diaconaal centrum van de Hervormde Gemeente Rotterdam-Centrum, waar vluchtelingen en dak- en thuislozen worden opgevangen. Er wordt hen ondersteuning en begeleiding geboden. Na de rondleiding door de kerk staat er een stadswandeling op het programma. Daarin zetten we jongeren aan het denken over wat hen beweegt, waar zij door geraakt worden. De wandeling voert langs diverse projecten in de stad en eindigt in de kathedraal, waar de middag afgesloten wordt met gebed. Er is informatie over de WJD beschikbaar. Jongeren kunnen zich voor de Verdiepingsmiddag aanmelden via facebook ‘Jongerenpastoraat bisdom Rotterdam’.

De Wereldjongerendagen staan in het teken van de zaligspreking ‘zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden.’ (Mt. 5,7) Dit thema is vertaald in de ondertitel van de diocesane reis: ‘Let’s Go, Weg van Barmhartigheid’. Op die weg zetten jongeren in de voorbereiding al een aantal stappen volgens de drieslag ‘zien, bewogen worden, in beweging komen’. Middels de verdiepingsbijeenkomsten worden jongeren inhoudelijk voorbereid op de Wereldjongerendagen. Er zijn ook netwerkbijeenkomsten, bedoeld voor kennismaking met reisgenoten. Meer informatie over de WJD, de reis, voorinschrijving en staat op www.bisdomrotterdam.nl/wjd. Je kunt je daar ook aanmelden voor de digitale Newsflash.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.