Maria-oord Kevelaer viert 375-jarig bestaan

04 april 2017 -

Kevelaer viert dit jaar haar 375-jarig bestaan als Maria-oord. Tijdens een feestperiode die duurt van 31 mei tot 11 juni worden in deze Duitse stad tal van vieringen, bedevaarten en concerten gehouden. In Kevelaer (Noordrijn-Westfalen) wordt sinds 1642 een afbeelding van de Maagd Maria als Troosteres der Bedroefden vereerd. Aan dit cultusobject wordt een miraculeuze uitstraling toegeschreven. Het hoogtepunt van het jubileum is het mysteriespel “Mensch! Maria!”, dat op 10 en 11 juni op het Kapellenplein wordt uitgevoerd.
In het stuk beelden 250 acteurs het leven van Maria uit. Zij worden daarbij ondersteund door een orkest en twee koren. De muziek van het spektakel is gecomponeerd door Elmar Lehnen, de vaste organist van de basiliek in Kevelaer. De teksten zijn geschreven door de godsdienstpedagoog Bastian Rütten.

Op 3 juni zal een buitengewone gezant van de paus een pontificale hoogmis celebreren, samen met bisschop Felix Genn van Münster en aartsbisschop Jean-Claude Hollerich van Luxemburg. Op de laatste dag van het jubileum gaat kardinaal Wim Eijk, de aartsbisschop van Utrecht, voor in een plechtige eucharistieviering.

Vóór 1701 maakte Kevelaer deel uit van de Zuidelijke Nederlanden; daarna viel zij onder Pruisisch gezag. Thans telt de gemeente Kevelaer, die grenst aan de Nederlands-Limburgse gemeente Bergen, zo’n 28.000 inwoners. Naast Heiloo, Maastricht en Den Bosch is Kevelaer nog steeds een van de belangrijkste Mariale pelgrimsbestemmingen voor Nederlandse katholieken. Meer daarover is te vinden op www.wallfahrt-kevelaer.de

Vanuit onze parochiefederatie gaan we dit jaar op 8 en 9 augustus op bedevaart naar Kevelaer. Aanmelden kan via de website www.westlandsebedevaarten.nl of via de contactpersonen in de parochies. Op de website van de Westlandse Bedevaarten vindt u ook meer informatie over de bedevaart naar Kevelaer.

Vanuit onze parochie gaan we dit jaar op ….. [datum] …. op bedevaart naar Kevelaer. Aanmelden kan via……… - See more at: http://www.bisdom-roermond.nl/pbs-mei-2017#sthash.V7uDkP1c.dpuf
Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.