800 vormelingen in Rotterdamse Kathedraal

06 juni 2014 -

Dit jaar wordt op 7 juni 2014 voor de 18e keer de Vuurdoop gehouden, de jaarlijkse manifestatie voor de vormelingen in de HH. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 307 te Rotterdam. Op de zaterdag voor Pinksteren worden er ongeveer 800 vormelingen en hun begeleiders in de kathedraal verwacht. Daar wacht hen een boeiend en inspirerend gebeuren. Bisschop Van den Hende leest het Pinksterverhaal gevolgd door een korte catechese. Mario Raadwijk brengt met zijn zang de kinderen tot groot enthousiasme. Daarnaast zijn er de vertrouwde programmaonderdelen zoals het beklimmen van de toren, een tocht door de gewelven, een theatervoorstelling met Bijbelse figuren en een ontmoeting met inspirerende personen of  vertegenwoordigers van organisaties. Het programma start om 9.00 uur, en is om 13.00 uur ten einde.

Vorig jaar is er een nieuw programmaonderdeel geïntroduceerd namelijk het schrijven van een derde couplet bij het Vuurdooplied. Dit lied is speciaal gecomponeerd voor de Vuurdoop. Deelnemende parochies zijn uitgenodigd om ook dit jaar blijk te geven van hun muzikale talenten. Een jury bekijkt de uitzendingen en de winnaar ontvangt niet alleen de Vuurdoopwisseltrofee, maar heeft ook de eer dat het derde couplet live gezongen wordt door 800 vormelingen en hun begeleiders.

Nieuw dit jaar is dat er geen instructiebijeenkomsten voor de begeleiders zijn. In plaats daarvan is er een korte instructiefilm samengesteld waarop de gang van zaken op de dag van de Vuurdoop in beeld is gebracht. Dit filmpje is via Youtube verspreid. Na afloop ontvangen alle vormelingen een gadget als aandenken aan de Vuurdoop en keren zij enthousiast en geïnspireerd huiswaarts.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.