Actie Kerkbalans: Geef voor je kerk, geef voor God

10 januari 2020 - Algemeen federatie nieuws

Van zaterdag 18 januari tot zaterdag 1 februari doen 2.000 kerken mee aan Actie Kerkbalans. Duizenden vrijwilligers zamelen geld in voor hun plaatselijke kerk. Voor iedereen is de kerk op een andere manier van waarde. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie. Om te kunnen bestaan hebben kerken een financiële bijdrage nodig van hun leden. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. ‘Geef voor je kerk’ is het thema voor Actie Kerkbalans 2020.

De (meer)waarde van de Kerk wordt zichtbaar waar mensen God ontmoeten tijdens inspirerende vieringen en omzien naar elkaar vanuit de liefde die zij van God ontvangen. Eigenlijk is de waarde van de Kerk niet in geld uit te drukken. Misschien is het juist daarom dat de actie Kerkbalans onmisbaar is voor de materiële voortgang van wat de Kerk en het geloof zo waardevol maakt. Het geloof dat we niet alleen voor onszelf mogen houden, maar waarvan we samen de dragers en verspreiders zijn.

Zo raakt Kerkbalans ook aan onze roeping als christenen. Deelname aan de actie Kerkbalans is een gift aan de kerk als gemeenschap van gelovigen die, geïnspireerd door het evangelie, daden van liefde doen. Door het kerkgebouw te bezoeken worden we gevoelig voor de liefde van God, waarna we die liefde naar buiten toe mogen uitdragen. Hoe groot of klein ook. Een gift aan de kerk is daarmee een gift aan God! U doet dit jaar toch ook mee?

De actie Kerkbalans voor komend jaar gaat 18 januari van start. Uw gift is meer dan welkom. Onderhoud van het kerkgebouw, en ook het pastoraal team, missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Geeft u om de kerk? Doe dan mee met de actie Kerkbalans. U kunt uw toezegging doorgeven aan het secretariaat. Handig is de automatische bijdrage per kwartaal of maand. Dat kunt u eenvoudig regelen met uw eigen internetbankieren. Door uw gift kunnen we samen van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen. Elke bijdrage is welkom, groot of klein, ieder naar eigen vermogen.

foto bisdom Rotterdam

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt is in niets te vergelijken met wat in ons ligt.