Adventsactie 2016: solidariteit doorgeven!

21 november 2016 -

Onze economie doet denken aan een nieuwe ‘godsdienst’, compleet met ‘offers’ die wij vandaag moeten brengen zodat het morgen beter gaat. Solidariteit met mensen die het minder hebben, is ver te zoeken, zeker als ze ver weg wonen. Adventsactie vraagt aandacht voor hen, in het bijzonder voor moeders & kinderen in Burkina Faso. 

We betalen onze belasting zodat onze kinderen naar school kunnen gaan. We betalen onze ziektekostenpremie; niet alleen zodat andere mensen naar de dokter kunnen, maar ook in de verwachting dat wij medische zorg krijgen als we dat nodig hebben. We geven af en toe een bijdrage aan de voedselbank of als er een grote ramp gebeurd is. Niks mis mee! Maar solidariteit met arme mensen vraagt meer.

Onze solidariteit zou niet gebaseerd moeten zijn op wat we ooit nog willen terugkrijgen, maar op hetgeen we allang van anderen gekregen hebben. Van onze ouders vooral, die ons met hun liefde omringd hebben zodat we konden opgroeien en konden worden wie we zijn. Zelfs in de meest zelfredzame en productieve fase van ons leven moeten we steeds beseffen dat we zijn wie we zijn dankzij de liefdevolle zorg en opvoeding die anderen ons hebben gegeven. Gods liefde voor ons wordt zichtbaar door de liefde die wij van anderen kregen.

De liefde die wij van anderen hebben ontvangen, is de basis voor onze solidariteit met anderen. Die solidariteit mag zich niet beperken tot onze eigen kring van familie en bekenden. Die solidariteit moet zich uitbreiden tot een wereldwijde kring, tot alle mensen op deze wereld. Alle mensen zijn door God geschapen, voor alle mensen is Jezus aan het kruis gestorven. Dit jaar geven we binnen onze Federatie, onze solidariteit door aan het project in Burkina Faso.

Daar geven de zusters van de congregatie OLV van Liefde van de Goede Herder aandacht aan de situatie van vrouwen en kinderen in de sloppenwijk Burkinabé. Veel meisjes werken in de huishouding en worden door hun werkgevers uitgebuit. Bijna alle meisjes zijn fysiek misbruikt of verbaal mishandeld. De zusters willen een huis inrichten voor 15 meisjes en vrouwen die slachtoffer werden van geweld. Ze willen een kleuterschool stichten en opleidingen aanbieden voor 150 meisjes en vrouwen per jaar. De zusters hopen zo een verbetering van de levensomstandigheden van deze vrouwen en kinderen te bewerkstelligen. Kunt u uw solidariteit doorgeven?!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.