Adventsactie 2020: Delen smaakt naar meer

28 november 2020 - Algemeen federatie nieuws

Armoede, ondervoeding, ziekte, gebrekkige opleiding en weer armoede… een vicieuze cirkel waarvoor met name vrouwen en kinderen kwetsbaar zijn. We steunen dit jaar diverse projecten die ervoor zorgen dat gezinnen zelf groente, granen en fruit kunnen verbouwen. Op die manier beschikken ze over gezond en gevarieerd voedsel. Daarmee helpen wij hen om die vicieuze cirkel te doorbreken. De Adventsactie steunt dit jaar vier projecten die zich richten op voedselzekerheid, te weten:

  • Gemeenschappelijke akkers voor ontheemde gezinnen in DR Congo, waar duizenden mensen gevlucht zijn voor extreem geweld.
  • Voldoende en gezond voedsel voor kinderen in Nicaragua. De lokale organisatie ‘Octupan’ leert gezinnen met duurzame landbouwtechnieken van hun land te leven.
  • Opzetten van kleine landbouwbedrijven op de Westbank. Het project van Caritas Jeruzalem wil arme boerenfamilies ondersteunen bij het opzetten van kleine duurzame landbouwbedrijfjes in Jenen, waar veel werkloosheid en voedselonzekerheid heerst.
  • Het verbeteren van voedselzekerheid in het, door droogte geteisterde, Malawi, waardoor vooral meisjes meer aan school kunnen deelnemen.

Het zou fantastisch zijn als wij deze projecten kunnen steunen. U kunt uw gift overmaken op NL89 INGB 0653 1000 00 t.n.v. Adventsactie. Ook in onze kerken wordt in de Adventsperiode voor deze projecten gecollecteerd. Meer informatie is te vinden op: www.adventsactie.nl

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.