Adventsactie voor hulp aan vrouwen in Burkina Faso

02 december 2017 - Algemeen federatie nieuws

De orde OLV van Liefde van de Goede Herder is een internationale congregatie, opgericht in Anger (Frankrijk) in 1835. De zusters werken sinds maart 2011 in Burkina Faso, een van de armste landen ter wereld. De zusters geven aandacht aan de situatie van vrouwen en kinderen in de sloppenwijk Burkinabé. Het gebrek aan infrastructuur en overheidsdiensten (onderwijs, gezondheidszorg, enz.) maakt de situatie van vrouwen en kinderen kwetsbaar, waardoor ze slachtoffer worden van geweld en mensenhandel.

In dit tweede projectjaar wordt een programma ontwikkeld voor individuele psychische hulp. Ook wordt gestart met een inloopservice voor vrouwen uit de omgeving, die slachtoffer zijn van geweld.  Inmiddels zijn ook een kinderopvang en kleuterschool gerealiseerd, die komend jaar plaats moet bieden aan 20 baby’s en 40 kleuters. Er zouden, over een periode van drie jaar, in totaal 195 kleuters opgevangen worden. Ten slotte willen de zusters ook opleidingen aanbieden voor 45 meisjes en vrouwen per jaar. De opleidingen variëren van catering, koken, banketbakkerij en Frans tot internet- en computervaardigheden.  

Op middellange termijn wil het project de sociale en economische integratie van vrouwen in alle lagen van de maatschappij bevorderen. Op lange termijn voorziet het project de verbetering van de levensomstandigheden van vrouwen en kinderen, gendergelijkwaardigheid en emancipatie. De zusters hopen ook om inclusief en kwalitatief onderwijs te verzorgen voor iedereen en het levenslange leren te bevorderen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Praat niet over vrijheid als u vrijblijvendheid bedoelt.