• rkWestland
  • > Nieuws
  • > Adventsactie zamelt 30.000 euro in voor Woonboerderij Sitio Shalom in Brazilië

Adventsactie zamelt 30.000 euro in voor Woonboerderij Sitio Shalom in Brazilië

29 februari 2016 -

Al meer dan 25 jaar komt stichting Help mij leven op voor kwetsbare kinderen in Brazilië door middel van opvang, sport en onderwijs. Op de woonboerderij Sitio Shalom vinden deze kinderen hun zelfvertrouwen terug en werken ze aan hun toekomst! Op de boerderij is plaats voor 40 kinderen verdeeld over 5 woonhuizen. Deze kinderen komen uit gezinnen met veel problemen, vaak drugs en alcohol gerelateerd. De kinderrechter kan kinderen in deze situatie plaatsen op de woonboerderij. Kinderen kunnen hier weer een normaal kinderleven opbouwen en vinden hun zelfvertrouwen terug onder begeleiding van een professioneel team.

De woonboerderij bestaat sinds 1992. Sinds die tijd zijn er 200 kinderen uitgestroomd. Daarvan zijn er 13 kinderen teruggevallen in de criminaliteit en 2 kinderen zijn er zelfs vermoord. Met de andere 185 mensen gaat het goed: de meesten hebben werk en velen hebben een gezin gesticht. Dat is bijzonder als je ziet hoe deze kinderen ooit binnenkwamen.

De Adventsactie zamelde in december geld in om ook in 2016 de professionele zorg te kunnen voortzetten, ondermeer van twee psychologen en een pedagoog. De Adventsactie leverde voor de woonboerderij maar liefst 30.000 euro op!

We danken alle donateurs en alle vrijwilligers voor hun steun aan ons project! We houden u graag op de hoogte via onze website www.helpmijleven.org en op Facebook (Help mij leven). U kunt zich ook bij mij aanmelden voor onze nieuwsbrief die 3 keer per jaar verschijnt. Graag horen we van u als u nadere vragen heeft.

Hartelijk dank,
Bart van Asten – vanasten@helpmijleven.org

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.