Afrika is geen bodemloze put…..

22 september 2015 -

De Regionale MOV zet zich al vele jaren voor  in voor mensen in de missielanden. Via o.a. de vele en goede contacten met en bezoeken aan missionarissen uit eigen regio, heeft men ervaren dat de kleinschalige hulp op de goede plaats terecht komt: met onze steun krijgen mensen zicht op een beter leven, kunnen  kinderen  naar school, krijgen zieken  de juiste medicijnen…… Naast deze steun aan onze eigen missionarissen, wordt er ook  medewerking gegeven aan grotere projecten via o.a. Vastenaktie en Adventsactie.

Het  afgelopen jaar ondersteunden wij een project van de Wateringse Jacqueline Kouwenhoven in Malawi: een  basisschool  voor de kinderen in Kasongwe en onlangs  werd er actie gevoerd voor een College (voortgezet Onderwijs) voor pater Blesgraaf in Benin. Beide acties  zijn geweldig succesvol verlopen, want met onze Westlandse steun is de afgelopen maand de basisschool in Kasongwe officieel geopend en dat men hier heel blij mee is, kan men op de foto’s zien.

In Benin vordert de bouw van het College gestaag en de bevolking van Karimama  kijkt uit naar de dag waarop hun kinderen naar deze school kunnen gaan. Studie geeft mensen kans op een beter leven, op een baan. En met deze gegevens kunnen zij zelf ook hun dorp, hun land verbeteren.

Er wordt wel eens gezegd: Afrika…dat is een bodemloze put. Maar daar gaat de Regionale MOV niet in mee. Wij zien vooruitgang, toekomst, dankbaarheid.

Namens alle leden van deze MOV hoop ik dat wij, Westlanders, hart en ogen open houden  voor onze medemensen , die dankzij onze hulp uit verder kunnen komen dan zij ooit verwacht hadden. En wat belangrijk is: zij geven zelf hun kennis weer door. En zo maken we samen de wereld een beetje mooier.

Namens MOW Westland,
Fia Luiten

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.