Afsluiting Mariamaand op 31 mei in Poeldijk

14 mei 2014 -

Met een bijzondere Mariaviering (Lof) op zaterdag 31 mei sluiten we de meimaand af. Deze viering, met uitstelling van het Heilig Sacrament (de geconsacreerde H. Hostie) in een fraaie monstrans waarover de parochie in Poeldijk nog beschikt, zal gehouden worden in de H. Bartholomeuskerk, aanvang 19.00 uur. Voorganger zal zijn pastoor J. Steenvoorden. Muzikale medewerking wordt verleend door het koor Deo Sacrum. Naast bekende nederlandse en gregoriaanse Mariagezangen zal het koor onder andere ten gehore brengen het Ave Maria van Bruckner, het Ave Verum van Mozart, het Tantum ergo van Diepenbrock en het geliefde Memora o Maria van l’Abbé Hecht.

Vanouds is de meimaand speciaal toegewijd aan Maria, de moeder van Jezus. In veel parochies wordt dan nog steeds op een of meerdere avonden in de week de rozenkrans gezamenlijk in de kerk gebeden. Vroeger was die devotie heel uitbundig, met in de maanden mei en oktober vaak iedere avond of op de zaterdagavond een zogenaamd Marialof. Sinds het 2e Vaticaans Concilie (1962-1965) is die devotie in veel parochies op de achtergrond geraakt…  Het accent kwam toen voornamelijk te liggen op de actieve deelname van de gelovigen bij de viering van de Eucharistie.

In Poeldijk is er in de maand mei op de dinsdagavonden een Mariaviering, waarin een parochiaan voorgaat met het bidden van de rozenkrans, waarbij ook enkele Marialiederen worden gezongen. De opening van de meimaand vond dit jaar op 2 mei plaats in de Sint Adrianuskerk te Naaldwijk met een speciale Mariavespers.

Voor veel ouderen wordt het wellicht ‘een feest der herkenning’ en voor jongeren een mooie gelegenheid er eens kennis mee te maken! Het zou toch geweldig zijn als we bij zo’n speciale gelegenheid óók eens een volle kerk hebben. Noteer dus de datum 31 mei alvast in uw agenda. Van harte welkom!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.