Avond van de Martelaren - 7 april - Amsterdam

04 april 2017 -

In 2016 werd opnieuw pijnlijk duidelijk dat verhalen van martelaren niet alleen stammen uit de vroeg-christelijke geschiedenis. De moord op de Franse priester Jacques Hamel, tijdens de Heilige Mis, kwam natuurlijk erg dichtbij. Maar ook de moord op vier zusters van moeder Teresa in Jemen haalde het nieuws.

Op de Avond van de Martelaren worden hun verhalen verteld opdat wij hen niet vergeten. Maar u hoort ook over martelaren die niet in het nieuws komen. Zoals over zuster Clara Agano, een intelligente en bescheiden religieuze die zich in het gewelddadige Congo inzette voor onderwijs en de rechten van vrouwen en over de parochianen van de kathedraal van de H. Marcus in Caïro, Egypte.

De avond begint met de Heilige Mis met als hoofd­cele­brant Mgr. Dr. J.M. Punt. Hulpbisschop, Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks zal concelebreren en de homilie houden. Tijdens de kruisweg in de kerk worden getuigenissen voorgelezen en - onder muzikale begeleiding - kaarsjes opgestoken.

Dit jaar zal een zuster van Moeder Teresa het getuigenis van congregatiegenote zuster Sally voorlezen over de moord op vier medezusters in Jemen. Andere getuigenissen betreffen de moord op priester Jacques Hamel in Frankrijk, de moord op zuster Clara Agano uit Congo en de Koptische mevrouw Ramzi uit Egypte.

Vanwege de grote belang­stelling is aanmelden gewenst.

datum: Vrijdag 7 april 2017
programma: 18.30 uur - Heilige Mis
19.30 uur - Gebeds­avond
21.00 uur - Einde
locatie: St. Nicolaas­basiliek, Amsterdam
Prins Hendrikkade 74 - 76
(tegenover Amsterdam Centraal Station)
flyer: Download hier de flyer (PDF)
informatie en aanmelden: www.kerkinnood.nl/martelaren
Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.