Bijzondere intentie met een Sint Franciscus bedevaartkaars

03 februari 2015 -

Wie in de donkere dagen van het jaar om zich heen kijkt, ziet op heel veel plaatsen kaarsen branden. Brandende kaarsen, die licht en warmte verspreiden. Licht en warmte, waarmee duisternis en kou worden verdreven. Maar dat niet alleen. In het licht en de warmte van een kaars ligt vaak ook een bijzondere intentie opgesloten. Een kaars brandt zelden voor licht en warmte alleen. Licht en warmte geven aan mensen geborgenheid om stil te staan bij dat wat hun bezielt of in beslag neemt. Ieder op zijn of haar eigen manier. Dat is niet aan seizoenen gebonden.

Die gedachte dat aan het licht en de warmte van een kaars vaak een intentie kan wordt verbonden heeft het bestuur van de Stichting Bedevaarten Westland doen besluiten voor de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin een kaars met opdruk te laten maken. Een kaars met de afbeelding van Sint Franciscus. Een kaars waarvan het licht en de warmte het mogelijk maken dat iemand uit onze federatie op bedevaart kan gaan. Een bedevaart die zonder het licht en de warmte van die kaars voor iemand niet zou zijn weggelegd. De kaars is 15 cm hoog en 6 cm dik, kost € 5, -- en is verkrijgbaar bij het secretariaat van de Westlandse Bedevaarten.

Wij hopen dat op heel veel plaatsen in het Westland en daarbuiten kaarsen ontstoken gaan worden om voor mensen het op bedevaart gaan mogelijk te maken. U kunt ook via info@westlandsebedevaarten.nl  de kaars bestellen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.