Bisschop reikt Diaconieprijs uit

08 november 2013 -

Op zaterdag 16 november reikt Mgr. J. van den Hende de Diaconieprijs ‘Brood en rozen’ uit tijdens een bijeenkomst in de Marthakerk, Hoefkade 623 in Den Haag. Met de prijs wil het bisdom Rotterdam de sociale inzet van parochies en andere kerkelijke instellingen voor het voetlicht brengen. Deze diaconale inzet voor mensen in nood is immers wezenlijk voor kerkzijn.
De uitreiking van de diaconieprijs maakt deel uit van de reeks activiteiten in het kader van het Jaar van het Geloof. Vincent de Haas, diaken van het bisdom Breda, houdt daarom een inleiding over diaconale spiritualiteit. En de wisseltrofee gaat naar de winnaar van de categorie ‘diaconale spiritualiteit’. Ook reikt de bisschop prijzen uit voor de categorieën ‘diaconie dichtbij’ en ‘missie, ontwikkeling en vrede (diaconie ver weg)’. Alle drie prijswinnaars ontvangen een geldbedrag van 1000 euro.

Parochies en kerkelijke instellingen konden dit voorjaar diaconale initiatieven aanmelden. In totaal mocht het bisdom 17 inzendingen ontvangen, redelijk verdeeld over alle categorieën en afkomstig uit alle kringen van het bisdom. Ze zijn ook heel verschillend van karakter: zowel eenmalige activiteiten als langjarige projecten zijn ingediend. Alle aanmeldingen worden opgenomen in een boekje. Dat krijgen de aanwezigen op 16 november uitgereikt. Het wordt later ook gestuurd naar alle parochies en caritasinstellingen. Iedereen is welkom bij de prijsuitreiking, die begint om 10.30 uur en eindigt rond 13.00 uur.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur -  Inloop met koffie en thee
10.30 uur -  Opening door Mgr. J. van den Hende
10.45 uur -  Teruggave wisseltrofee door de winnaars van 2011, de Vakantiebank Delft
11.00 uur - “Diaconale spiritualiteit” – inleiding door Vincent de Haas, diaken van het bisdom Breda
11.50 uur -  Presentatie juryrapport en uitreiking van de prijzen door Mgr. J. van den Hende
12.20 uur -  Gebedsviering
12.30 uur -  Gelegenheid om een broodje te eten en nog wat na te praten.

De uitreiking vindt plaats in de H. Marthakerk, Hoefkade 623 2525 LC Den Haag.

Wel graag even aanmelden voor 10 november a.s. bij pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.