Bisschop Van den Hende op bezoek in Westland

19 maart 2013 -

Een niet alle daagse verschijning: de bisschop van Rotterdam mgr. Van den Hende op werkbezoek en wel in het Westland. Vanmorgen vroeg was hij te gast bij bloemenveiling Flora Holland. Hij kreeg daar uitleg over de veilingklok en zag met eigen ogen hoe de logistiek in de hallen verliep. Even later werd hij door Gijs Kok van Flora Holland uitgenodigd voor een typisch westland ontbijt. En aan de ontbijttafel schoof ook onze burgervader aan, beter bekend als Sjaak van der Tak. Vanuit de bestuurskamer kan je goed over de de vele kassen heen kijken, en ook de bisschop zag dat hij welkom was in het Westland: uit vele schoorstenen kwam witte rook! Bij deze informele ontmoeting waren uiteraard ook pastoor-moderator J. Steenvoorden en federatievoorzitter Joop Gardien aanwezig. 

Klik hier voor de fotoreportage

Om echt kennis te maken met het Westland en de glastuinbouw moet je natuurlijk de kas in. Gebr. Groenewegen in Maasdijk zetten hun deuren open om de bisschop het geheim te vertellen van de productie van de lekkerste (tros)tomaten. Maar het Westland heeft meer te bieden: naast groenteteelt ook veel sierteelt. Zonder arbeid staat alle stil. De gebr. Bruinen in Honselersdijk weten hier wel een hele bijzondere invulling aan te geven door mensen met een beperking een arbeidsplek in hun bedrijf te geven. Diaconie in optima forma!

Na een smakelijke lunch ging het gezelschap verder met kennismaken: er werd een bezoek gebracht aan de Bernadetteschool in Naaldwijk. De groepen 5 en 6 hadden zich goed voorbereid op het bezoek van de bisschop. In het vragenronde werden leuke en spontane vragen gesteld zoals: "hoe wordt je bisschop" en "wanneer wordt u paus"?

Na de thee was er een ontmoeting met het pastoraal team en de vice-voorzitters van alle parochies. Met de vice-voorzitters werd o.a. doorgesproken over onderwerpen die onlangs bij de besturendag in de diverse workshops ook aan de orde geweest waren. Hoe bereik je de jongeren, hoe houden we onze kerk vitaal en durven we nog te geloven. Als afsluiting van de dag volgde een feestelijke eucharisiteviering -op het feest van de Heilige Jozef- in de St. Josepkerk te Wateringen. Tijdens het koffiedrinken was het een gezellig weerzien en voegde de bisschop zich onder de aanwezigen en nam voor ieder die hem aansprak voldoende tijd. 

Klik hier voor de fotoreportage

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.