Bloemenhulde plechtigheden Goede Vrijdag

06 april 2020 - Algemeen federatie nieuws, De Lier, 's-Gravenzande, Hoek van Holland / Heenweg, Honselersdijk, Kwintsheul, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Wateringen


Op de tweede dag van het Paastridium gedenken we het lijden en sterven van Jezus Christus. In de kerk is de godslamp gedoofd omdat het Lichaam van Christus in het tabernakel afwezig is. Het altaar is op deze dag volledig kaal: het kruis, de kandelaren en de altaardwaal zijn verwijderd. De liturgische kleur is rood, een verwijzing naar het lijden en het vergoten bloed van Christus en als beeld dat Christus de eerste martelaar is. Alleen het kruis is paars omhuld.

Bij de kruisverering komen wij normaal gesproken naar voren en kussen het kruis of brengen het anderszins hulde. Het is een teken van dankbaarheid. Maar dit jaar is alles anders. Op Goede Vrijdag kunt u een bloemenhulde brengen. Uw bloemen kunt u neerleggen op de trappen of vóór de deur van het kerkgebouw. Deze bloemen zullen blijven liggen tot Beloken Pasen (weekend van 18-19 april). Het zou een mooi gebaar zijn om bloemen bij de plaatselijke kwekers te halen als teken dat we aan hen denken.

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.