Bodar door het land van Franciscus

28 februari 2014 -

Op 13 maart 2013 maakte de wereld kennis met Jorge Bergoglio, de nieuwe paus die nu al ‘de paus van het volk’ wordt genoemd. Hij staat dicht bij zijn gelovigen en roept voortdurend op tot solidariteit en bestrijding van de armoede. Bergoglio nam een naam aan die het pontificaat meteen richting gaf: Franciscus, naar Franciscus van Assisi (1182-1226).
In een driedelige televisieserie gaat Antoine Bodar op zoek naar de wortels en de sporen van deze heilige. Hij doet dat precies één jaar na de pauskeuze. Bodar reist daarvoor naar de Italiaanse streek Umbrië, waar Franciscus woonde en werkte. Bovendien is het een gebied waar natuur en spiritualiteit moeiteloos samensmelten.
Antoine Bodar: ‘Aan de hand van de plaatsen waar Franciscus heeft verbleven wordt de serie een meditatieve kijk op de historische figuur van Franciscus en zijn betekenis. Saai wordt het niet, er zal veel aandacht zijn voor de psychologie van deze echte man van vlees en bloed. Hij was iemand die van huis uit rijk was en voor de radicale armoede koos. Hij wilde een stoere ridder worden, maar werd uiteindelijk stichter van de adellijke troepen van de geest.’
Deze driedelige serie bevelen u als parochiaan van de Sint Franciscus federatie van harte aan. Franciscus is niet voor niets onze patroonheilige. Voor hen die straks met de Westlandse bedevaart meegaan naar Assisi-Rome in mei 2014 zou ik willen zeggen: ‘verplicht’ kijken, dat maakt ons bezoek straks in mei extra bijzonder!
Bodar door het land van Franciscus, dinsdag 4, 11 en 18 maart om 16.30 uur bij RKK op Nederland 2.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.