“Is Christus dan verdeeld?”

15 januari 2014 -

Dit is het thema van de jaarlijkse Week van Gebed voor de eenheid van de christenen die van 19 tot 25 januari wordt gehouden. Dit jaar is de liturgie gemaakt door Christenen in Canada. De kracht van deze week is dat in heel veel kerken over de hele wereld dezelfde liturgie wordt gebeden: dat geeft een groot gevoel van saamhorigheid.
Onder de eerste Christenen was verdeeldheid ontstaan en daarom vraagt Paulus in zijn brief aan de gemeente van Korinte: “Is Christus dan verdeeld?” Hij roept de mensen op om eensgezind te zijn. Dit geldt ook nog voor vandaag. Christenen  wereldwijd, maar ook in Nederland zijn niet in alles een. Toch zijn we in Christus allen een!
Om voor deze eenheid te bidden en te ervaren dat er meer is dat ons bindt dan scheidt, organiseert de Raad van Kerken van Monster en Ter Heijde aan Zee woensdag 22 januari 2014 om 19.30 uur een oecumenische viering in de PKN kerk Burg Kampschöerstraat 25, waarin ds. H. Mast en ds. D. van Duijvenbode voorgaan. Naast samenzang zal ook het koor Medea medewerking verlenen.
Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en een kopje koffie/thee te drinken.          

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.