‘Dankbaarheid geeft kleur aan het leven.’

27 augustus 2018 - Algemeen federatie nieuws

Op woensdag 5 september wordt door agrariërs uit Noord- en Zuid- Holland de Oogstdankdag 2018 gevierd. Het thema is ‘Dankbaarheid geeft kleur aan het leven.’ De viering vindt plaats in de bedevaartskerk van Onze Lieve Vrouw ter Nood aan de Kapellaan in Heiloo.

Voorgangers zijn bisschop Hugo van Steekelenburg, minderbroeder Franciscaan (werkzaam in Brazilië), deken T. Cassee en pastoor J. Steenvoorden. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het koor Convocamus uit Schoorl.

De aanvang van de Eucharistieviering is 10.30 uur. Karakteristiek zijn de oogstgaven, de vruchten der aarde, de veelsoortige en kleurrijke agrarische producten, die bij de offerande naar het altaar worden gebracht. Na de viering zullen deze geschonken worden aan de voedselbank in de regio IJmond.
Om 13.30 uur is het Lof met een Mariapreek en aansluitend de Sacramentsprocessie door het prachtige park met gezang en rozenkransgebed. Graag willen we u van harte uitnodigen deze Oogstdankdag mee te vieren. Het is elk jaar opnieuw een inspirerende en blijde dag. Iedereen is van harte welkom.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.