De eerste RKJ Westland thema-avond was top!

20 september 2014 -

Op woensdag 17 september j.l. was de eerste RKJ Westland thema – avond. Het thema van de avond was ‘ontmoeting met God en met elkaar’. Om 18.00 begon de mis in de sacristie/kapel van de Adrianuskerk. De voorganger was Stefan Kuik, kapelaan in de Heilige Willibrordus Parochie in Lisse, Hillegom en De Zilk. Tijdens de mis werden er door ons allemaal liedjes gezongen en gebeden.

Rond 19.00 uur was de mis afgelopen en gingen we in de pastorie eten. Twee jongeren uit de groep hebben die avond voor ons gekookt. We hadden de keuze uit twee pasta’s. Tijdens het eten werd er gezellig gekletst, en leerde je de anderen kennen. Na het eten hebben we met elkaar afgeruimd, schoongemaakt en de tafels werden aan de kant gezet.

Om 20.00 uur begon de verdieping van de avond. Er werd een PowerPoint presentatie met filmpjes gehouden. De gastspreker vertelde dat iedereen van ons op weg is. Een tocht die je loopt, ontmoet je verschillende mensen. Je maakt vriendschappen met andere tochtgenoten, je maakt vriendschap met jezelf en je maakt vriendschap met Jezus. De gastspreker liet een filmpje zien over de Wereld Jongeren Dagen (WJD). Daar zijn de jongeren ook op weg en ontmoeten ook andere gelovigen en Jezus. Erg interessant en indrukwekkend om te zien. Dat er zoveel gelovigen naar één stad gaan om elkaar te ontmoeten.

Na de inleiding gingen we in groepjes uiteen en werd er gevraagd wie er in 2016 naar de WJD gaan in Krakau. Na een kwartier kwamen we weer bij elkaar om alles na te bespreken. Rond 22.00 uur werd de gastspreker Stefan Kuik bedankt en was het tijd om met de andere nog na te praten. Nadat de laatste spullen zijn opgeruimd kunnen we terug kijken op een gezellige en interessante avond.

Vond je dit verhaal interessant en ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan de volgende keer ook naar de RKJ Westland thema-avond. De volgende thema is op woensdag 15 oktober. Dan hebben we het over Eucharistie, met als gastspreker pater Johan (broeder van Sint Jan).

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.