Startviering bedevaart: 'De geheimen van Franciscus'

26 februari 2014 -

Op 25 februari 2014 is met een Eucharistieviering in de kerk van de parochie Onze Lieve Vrouw van Goeden Raad in Honselersdijk de Westlandse Pelgrimage naar Assisi en Rome van start gegaan. Een viering met het thema 'De geheimen van Franciscus', waarin Mgr. Hugo van Steekelenburg, pastor Straathof en diaken Dits voorgingen.
In de woorden van openingslied 'De vreugde voert ons naar dit huis' en de inleiding van Mgr. Hugo van Steekelenburg, klonk al gelijk helder dat het geheim van Franciscus niet is te vinden in hoe hij omging met rijkdom, macht en aanzien. Nee integendeel, Franciscus keerde zich juist daarvan af en kwam zo in aanraking met de Heer.
In de overweging greep diaken Dits terug op de vraag die hij vorig jaar tijdens de Franciscusviering in Naaldwijk stelde: 'Zouden wij in voetsporen van Franciscus kunnen treden?'. De eerste lezing, de brief van Jakobus, komt bij de beantwoording van die vraag goed van pas. Jakobus ergert zich aan de vele onderlinge ruzies en jaloezie. Terwijl in het evangelie macht een belangrijke rol speelt. Jaloezie en macht daar keerde Franciscus zich van af en werd zo dienaar van allen. Dienaar zijn is ook wat paus Franciscus onophoudelijk voor het voetlicht brengt. Misschien is dat wel één van de geheimen van Franciscus die navolging verdienen en we ons ter harte moeten nemen.

Voordat het slotlied 'Zonnelied van Franciscus' met volle overtuiging werd ingezet,
Refrein:    Geprezen, o Heer en geloofd en gedankt
                  om uw schepselen die u dienen,
                  Laudate e benedicete mi Signore, Laudate
werd iedereen voor zijn of haar bijdrage aan de viering bedankt, in het bijzonder Mgr. Hugo van Steekelenburg, koor en parochianen van de parochie Onze Lieve Vrouw Goeden Raad. Na afloop van de viering was er volop gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie met elkaar kennis te maken en informatie uit te wisselen over de voorbereiding van de pelgrimage. Klik hier voor de fotoreportage.

Wilt u ook mee met de Westlandse bedevaart naar Assisi-Rome van 10 t/m 16 mei 2014? Kijk op de website van de westlandse bedevaarten of informeer bij de contactpersoon in uw parochie.

Vrede en alle goeds.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.