De jarige pastoor Steenvoorden werd toegesproken

07 mei 2017 - Algemeen federatie nieuws

Beste jarige, beste pastoor bonus, beste Goede herder,

We zitten nog in het noveen van uw verjaardag dus mogen we uw verjaardag nog vieren. ‘Beste’ is zo makkelijk gezegd en geschreven. Maar in uw geval is het een oprecht gemeende toevoeging. We geven hiermee aan dat u, in onze ogen, meer dan goed ben. ‘Goede herder’ geeft ons een warm betrokken gevoel. Als beeld die jonge herder bij de kerststal met het lam op zijn schouders. Dat beeld kennen we van u wel als u verkleed als boer met een schaap de zaal binnenkomt bij de kerkenveiling. Het mooiste beeld is dan uw welbekende brede gulle glimlach. U heeft de gave om een warme en betrokken mens te zijn. Maar een herder is ook een leider en het lukt u ook om deze eigenschappen vast te houden in uw leiderschapsrol. Een nog grotere gave naar onze mening. U bent als leider verantwoordelijk voor uw herdersteam en de 11 kuddes. U ziet er op toe dat de kuddes voldoende gevoed worden. De herders moeten hun kudde meenemen naar grazige weiden.

Leunend op uw herdersstaf, het pastorale landschap en de kuddes overziende, maakt u zich vaak wel zorgen. Er zijn te veel loslopende jonge schapen en lammeren die zich niet in de kudde bevinden. Dit is een ontwikkeling waaraan wat gedaan zou moeten worden. Een taak voor herdershonden, schapen als ook voor de herders. Gehurkt in het veld noteerde u het beeld van een nieuwe ideale herder. Het blaadje werd op zowel de voor- als achterkant vol geschreven. Het gaf u veel energie. Energie die u ook krijgt van uw innerlijke voeder, het wekelijks kussen van uw geboortegrond en af en toe een bedevaart. Heel binnenkort een inspirerende gebedstocht naar Polen met velen uit de kuddes. Die energie is ook nodig want u heeft een wel heel zware  baan!

Toen de westenwind voldoende kracht had, liet u uw notitie los. En zag dat uw herderlijk schrijven richting Rotterdam vloog.Ik ben Hans Klok niet, anders zou ik graag deze gewenste nieuwe herder aan u geven als cadeau. Dat zou fantastisch zijn. Maar dat gaat zeker nog wel gebeuren in uw nieuwe levensjaar. Wel te hopen dat deze herder lijkt op het door u getekende beeld! Wij geven u wel een ander cadeau, namens de 3 kuddes die grazen in de zuidelijke regio van het pastorale landschap en spreken de wens uit dat u ook in dit nieuwe levensjaar onze beste goede herder mag zijn en blijven.

Namens allen wens ik u veel inspiratie, wijsheid en een goede gezondheid toe.

Ruud van der Zalm,
Vicevoorzitter Onze Lieve Vrouw van Goeden Raadparochie Honselersdijk

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.