De Veertigdagentijd intensief beleven?

18 januari 2014 -

De Veertigdagentijd is een rijke periode in het kerkelijk jaar, te vergelijken met een pelgrimstocht - op weg naar Pasen. Het Stanislasteam in Delft biedt de mogelijkheid om deze periode op een meer intensieve manier te beleven in de vorm van een gebedspelgrimage, waaraan u in uw dagelijkse leven kunt deelnemen.
Centraal hierin staat een meditatieve manier van bidden, gebaseerd op de ignatiaanse spiritualiteit. Geen studie, geen cursus, maar biddend onderweg zijn met bijbelverhalen en ontdekken wat deze concreet voor u kunnen betekenen in uw dagelijkse leven.
Iedereen, die zo op een persoonlijke manier aan de hand van de bijbel wil bidden, kan deelnemen. Specifieke voorkennis is niet nodig. Wel wordt van deelnemers verwacht dat zij zoveel mogelijk dagelijks een half uur vrijmaken voor zo’n bijbelmeditatie .

De gebedspelgrimage begint op dinsdagavond 11 maart en wordt afgesloten op dinsdagavond 22 april 2014. Deze twee avonden zijn voor alle deelnemers gezamenlijk. Op de eerste avond wordt de opzet van de gebedspelgrimage toegelicht en maken de deelnemers kennis met een meditatieve manier van bidden. Iedere deelnemer krijgt een eigen begeleid(st)er en er wordt stof aangereikt als “input” voor het gebed in de week die dan volgt. 
Op de tweede tot en met vijfde dinsdagavond komen de deelnemers naar het Stanislashuis voor een gesprek van ongeveer een half uur met hun persoonlijke begeleid(st)er over hun ervaringen in het gebed. Aansluitend krijgen ze nieuwe gebedsstof mee voor de dan volgende week.
Op de laatste avond, de dinsdag na Pasen, wordt de pelgrimage met alle deelnemers en begeleiders gezamenlijk afgesloten met een terugblik en een korte gebedsdienst.

Voor wie? Geïnteresseerden in de wijde omgeving van Delft.
Data: zeven dinsdagavonden, vanaf 11 maart tot en met 22 april 2014. Eerste en laatste avond van 20.00 tot 22.00 uur; tussenliggende avonden volgens individuele afspraak.
Plaats: Stanislashuis, Westplantsoen 73, 2613 GK Delft.
N.B. In incidentele gevallen kunnen de individuele gesprekken in onderling overleg op andere tijdstippen en/of locaties plaatsvinden.
Aantal deelnemers: circa 20 personen.
Kosten: € 15,00.
Informatie en aanmelding: bij Alice Withaar, lid Stanislasteam: alice.withaar@planet.nl, tel. 070-3868149, of schriftelijk: Stanislasteam, Westplantsoen 73, 2613 GK Delft.

Het Stanislasteam in Delft is een team van jezuïeten en niet-jezuïeten die allen geïnspireerd zijn door en geschoold zijn in de spiritualiteit van Ignatius van Loyola, de stichter van de Orde van de jezuïeten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.