De Westlandse bedevaart naar Assisi-Rome

10 mei 2014 -

Zaterdagmorgen vroeg zijn totaal 123 pelgrims vertrokken voor de Westlandse bedevaart naar Assisi en Rome. Met bussen werden zij naar Schiphol gebracht en vandaar vliegen ze op Rome. Eenmaal aangekomen in Rome gaat de reis verder met de bus via Spoleto naar Assisi. Het thema voor deze bedevaart is ‘de geheimen van Franciscus’.
In Assisi, de stad van de Heilige Franciscus en Clara verblijven zij in hotel Cenacolo, deze accommodatie in een voormalig Franciscaans klooster, bevindt zich op de hoofdweg tussen Santa Maria Degli Angeli en Assisi. Op zondag wanen zij zich weer even in de middeleeuwen door via de smalle straatjes, gezellige pleintjes en de vele kerken en forten de wegen te bewandelen die Franciscus ook gedaan heeft. Aan het eind van de middag hebben zij een eigen viering in de Francescobasiliek waarin diaken Ronald Dits zal voorgaan.
Op dinsdag gaan de pelgrims naar Rome, de ‘Eeuwige Stad’. Rome, een der mooiste steden ter wereld, stad van de R.K. Kerk en stad van de Oudheid. De Westlanders bezoeken natuurlijk de hoofdkerken: Sint Paulus buiten de Muren, Sint Jan van Lateranen, Santa Maria Maggiore en natuurlijk de Sint Pieter. Woensdag zijn de Westlanders te gast bij paus Franciscus voor de audiëntie. De bedevaart wordt afgesloten met een eucharistieviering in de Kerk der Friezen.
Via de website www.westlandsebedevaarten.nl kunt u dagelijks een verslag lezen van hun activiteiten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.