DiaconAction is elk jaar weer een succes

04 november 2013 -

De kracht van DiaconAction is dat tieners en jongeren zich samen met hun groep inzetten voor de naaste in eigen omgeving die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit wordt op allerlei manieren gedaan door vele vormsel-, tiener- en jongerengroepen, verspreid door het hele land. Afgelopen jaar werd er onder andere voedsel ingezameld voor de voedselbank, er werd een bingo middag voor ouderen georganiseerd, de begraafplaats werd onderhouden en kerstattenties voor ouderen werden rondgebracht.

Voorheen werd het DiaconAction weekend gehouden in het derde weekend van november. Vanaf het nieuwe schooljaar 2013/2014 zijn groepen binnen het bisdom Rotterdam vrij om in de maanden november en december zelf te kiezen wanneer zij DiaconAction uitvoeren. Natuurlijk willen we wel met elkaar verbonden blijven, en van elkaar op de hoogte blijven van wat er aan acties gedaan wordt. De website van www.diaconaction.nl is geheel vernieuwd. De website wordt een belangrijk en interactief communicatiemiddel tussen groepen en met de bisdommen. Bisdom Rotterdam heeft ook een eigen site voor DiaconAction.

DiaconAction is samengesteld uit twee woorden: Diaconie en Actie. Diaconie is alles wat er vanuit de kerken gedaan wordt voor mensen die wel een (materieel) steuntje in de rug kunnen gebruiken. Mensen in de kerken doen dat, omdat zij Jezus Christus willen volgen. Jezus spiegelde ons een manier van leven voor. Mensen die in Hem geloven willen hun geloof ook op die manier vormgeven. Eén van de belangrijke dingen om het geloof in daden om te zetten is de aandacht voor andere mensen, wat diaconie heet. Diaconie betekent zelf ook al actie. Voor jongeren betekenen deze twee woorden samen DiaconAction: een gave activiteit waarbij jongeren en tieners zich in kunnen zetten voor mensen in hun eigen omgeving. DiaconAction is gemakkelijk te vinden op Facebook. Ga naar www.facebook.com/diaconaction en ‘like’ de pagina, zodat u op de hoogte blijft van DiaconAction nieuws.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.