Diaconieprijs Brood en Rozen 2015

16 november 2015 -

Zaterdag 14 november heeft vicaris-generaal H. Verbakel de diocesane Diaconieprijs ‘Brood en Rozen’ uitgereikt aan drie diaconale initiatieven in het bisdom Rotterdam. Onze regionale MOV-groep Delflanden ontving de Diaconieprijs in de categorie ‘diaconie ver weg (Missie, Ontwikkeling en Vrede)’, met name voor haar activiteiten ten behoeve van de eigen Advents- en Vastenactieprojecten, en de jarenlange contacten met de “Missie in de derde wereld”. De jury zag de toekenning aan onze groep eigenlijk meer als een “Oeuvreprijs”  voor de steeds terugkerende zorg voor projecten in ontwikkelingsgebieden.

Uit het juryrapport:
“ Van oudsher kent het Westland veel missionarissen en een sterk missiethuisfront, die het werk van deze religieuzen ondersteunde. De MOV-groepen in het Westland hebben de contacten met de eigen missionarissen en ontwikkelingswerkers altijd goed onderhouden. Ze hebben nu dan ook een schat aan mogelijke eigen doelen en dienen daarom zeer geregeld een eigen project in. Dat was ook het geval bij het laatste Vastenactieproject: de bouw van een middelbare school in een uithoek van Benin op verzoek van pater Gerard Blesgraaf. De samenwerkende MOV-groepen hebben via allerlei eigen activiteiten het vuur uit de sloffen gelopen om het streefbedrag te halen. Zij maken eigen posters en PowerPointpresentaties, houden speciale vieringen en vastenmaaltijden en betrekken scholen erbij”.

De samenwerking binnen de regionale MOV-groep (Delft, Sion en Westland) is dan ook hecht. We zijn erg blij met deze erkenning en trots op onze groep.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.