Digitale adventsretraite "Naar U gaat mijn verlangen"

14 november 2015 -

Het woord 'retraite' is vermoedelijk niet meer voor iedereen een vertrouwd woord en behoeft daarom en korte toelichting. Daar voorziet in het digitale tijdperk Wikipedia in. Wikipedia geeft bij het woord 'retraite', de volgende uitleg:  

"Een retraite is een afzondering voor spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening. Een daarvoor geschikte omgeving kan een klooster of een speciaal daarvoor opgericht retraitecentrum zijn. Een retraite biedt vaak de gelegenheid om in een groep met de hulp van een leider gedurende een aantal dagen intensief te mediteren."

Maar niet alleen een klooster of retraitecentrum is een geschikte omgeving voor een retraite. Overigens die plaatsen worden steeds schaarser. Het digitale tijdperk maakt het steeds meer mogelijk om thuis of elders deel te nemen aan een retraite. Die plaatsen zijn tegenwoordig nagenoeg onbeperkt. Voor jezuieten aanleiding digitale retraites te ontwikkelen en aan te bieden. De eerst volgende is de adventsretraite met als titel "Naar U gaat mijn verlangen". Hoe gaat een digitale retraite in z'n werk ?.

Op zaterdag 28 november 2015 begint de digitale adventsretraite. Inschrijven kan door je e-mailadres op te geven - www.ignatiaansbidden.org. Wie zich heeft opgegeven ontvangt in de advent dagelijks rond de klok van 18.00 uur een e-mail met een bijbeltekst en gebedssuggesties. Op de website www.ignatiaasbidden.org is tevens een uitleg over Ignatiaans gebed en spiritualiteit te vinden, evenals enige handige tips voor een goed verloop van de retraite. Aarzel niet en geef je op.

En het is goed te vermelden dat er dichtbij ook ondersteuning is.  De gelegenheid wordt geboden om met elkaar ervaringen met deze digitale retraite uit te wisselen.  Je bent welkom op dinsdag 1, maandag 7 en 14 en dinsdag 22 december van 19.30-20.30 uur aan de Harry Hoekstraat 37 te Wateringen. De koffie staat klaar. 

Pastor M. Straathof

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.