Dringend bericht i.v.m. aanscherping maatregelen corona

27 januari 2021 - Algemeen federatie nieuws

Gezien de huidige maatregelen (avondklok) en de nieuwe meer besmettelijke corona-varianten heeft het pastoraal team afgesproken om bij de parochies aan te dringen op verscherping en strikte naleving van de maatregelen die eerder afgekondigd zijn. Zowel aan u als parochianen als ook de vrijwilligers van de parochies het dringende verzoek om het onderstaande tot u te nemen en er ook uitvoering aan te geven.

 

  • Het bestaande protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ (d.d. 10 juli 2020) met de daarop later gemaakte aanvullingen blijft van kracht.
  • Bij vieringen mogen niet meer dan dertig gelovigen en bij uitvaarten vijftig personen (excl. bedienaren) aanwezig zijn.
  • Deze aantallen zijn incl. kinderen onder de 12 jaar, zij tellen bij het aantal aanwezigen gewoon mee.
  • Het heeft de nadrukkelijke voorkeur om de zang tijdens de vieringen tot een minimum, liefst tot één cantor te beperken. Het maximum aantal zangers was al eerder vastgesteld op vier en dat blijft het maximum.
  • Een dringend advies dat aanwezigen een mondkapje dragen (volgens de richtlijnen van de overheid) dat bij voorkeur alleen tijdens het ontvangen van de H. Communie wordt afgedaan.

De coördinatoren van de parochies zullen de aanscherping voor het dragen van de mondkapjes aan de parochianen doorgeven, zodra zij het kerkgebouw binnenkomen.

Voor alle vieringen kunt u op elk gewenst moment van de dag een zitplaats reserveren via de website. Kijk bij reserveren WEEKEND VIERINGEN en DOORDEWEEKSE VIERINGEN.

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.