Een onvergetelijke reis naar Assisi en Rome

20 mei 2014 -

De pelgrims van de Westlandse bedevaart naar Assisi-Rome zijn allen weer veilig teruggekeerd in het Westland. Moe maar voldaan hebben ze stuk voor stuk ieder op hun eigen manier goede herinneringen aan deze bedevaart. Vanuit het Westland werden de pelgrims per bus naar Schiphol gebracht. Vandaar vloog men met de nationale trots op Rome om vervolgens naar het land van Franciscus te reizen. Via Spoleto kwamen we op onze bestemming in Assisi. Op dinsdag vertrok het gezelschap naar Rome voor een ontmoeting met die andere Franciscus, de paus. En u zult het geloven of niet: het was 7 dagen stralend zonovergoten weer, en dat zal zeker bijgedragen hebben aan de opperbeste sfeer van deze ‘grote familie’ uit het Westland.

Alle bezienswaardigheden, de uitleg, de vele indrukken, zovele gesprekken en ontmoetingen, het werd je soms teveel en je zag dat bij sommige mensen de harde schijf op een bepaald tijdstip van de dag vol was. Met totaal 123 pelgrims hebben we deze bedevaart gemaakt met als thema ‘de geheimen van Franciscus’. De pelgrims werden verdeeld over 6 groepen met elk hun eigen kleur en reisleider. Van elke dag is een verslag gemaakt welke u kunt nalezen op de site van Bedevaarten Westland of door te klikken op onderstaande linken.

·  zaterdag 10 mei       - Op weg naar Assisi
·
  zondag 11 mei         - Door de straten van Assisi
·
  maandag 12 mei     - De kapel van Portiuncula
·
  dinsdag 13 mei       - Op weg naar de Eeuwige Stad
·
  woensdag 14 mei    - Op audiëntie bij Franciscus
·
  donderdag 15 mei   - Viering in de Kerk der Friezen
·
  vrijdag 16 mei          - De laatste dag in Rome

De verbondenheid met de parochies in het Westland kwam elke dag tot uiting met het ontsteken van de bedevaartparochiekaars tijdens het meditatieve moment ’s avonds in de kapel van het hotel. Deze 12 kaarsen werden tijdens onze afsluitende viering op donderdagavond in de Kerk der Friezen bij de offergave brandend naar voren gedragen en voor het altaar geplaatst. Na de viering zijn ze bij het Maria altaar geplaatst.

Het was een pelgrimstocht vol informatie, emotie, herkenning en erkenning, geloof en samenzijn, genieten en eenheid. "Een tien voor de organisatie........... 123 pelgrims en alles is uitstekend verlopen, chapeau!!!!!" aldus een pelgrim. Iedereen heeft een goede vlucht gehad en een behouden thuiskomst. Het was een mooie week met Franciscus in ons midden.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.