• rkWestland
  • > Nieuws
  • > ‘Een pelgrim gaat voort, ontvankelijk voor 't onverwachte...’

‘Een pelgrim gaat voort, ontvankelijk voor 't onverwachte...’

13 maart 2015 -

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart wordt de 134ste Stille Omgang gelopen, waaraan wij vanuit het Westland deelnemen. Het thema van dit jaar is: ‘Een pelgrim gaat voort, ontvankelijk voor 't onverwachte...’

Jaarlijks komen uit heel Nederland duizenden mensen, meest gelovigen, naar ‘Mirakelstad’ Amsterdam om mee te doen aan de Stille Omgang. Dit jaar zullen we eerst de omgang lopen en daarna hebben we een plechtige H. Mis in de ‘Krijtberg’ Fransiscus Xaveriuskerk met aansluitend korte uitstalling en aanbidding van het Allerheiligste.

Evenals voorgaande jaren gaan we weer met de Haagsche Bedevaarten mee en sluiten wij ons aan bij de groep van Voorburg, die al met 2 bussen deelneemt. We verzamelen in Poeldijk en gaan afhankelijk van de deelname met een bus of eigen vervoer naar Voorburg. Kosten voor deelname zijn 15 euro p.p. (tot 14 jaar 5 euro p.p. en jongere onder begeleiding).

Het programma voor deze avond:

21.15 uur (10 minuten voor tijd aanwezig) Vertrek vanaf het kerkgebouw O.L.V. ten Hemelopneming Oosteinde te Voorburg rechtstreeks naar Amsterdam. Tijdens de rit zal de rozenkrans worden gebeden, waarbij ruimte is voor uw eigen intenties.

22.15 uur Aankomst in Amsterdam en aansluitend lopen wij de Stille Omgang.

23.45 uur Plechtige H. Mis in de ‘Krijtberg’ Fransiscus Xaveriuskerk met aansluitend korte uitstelling en aanbidding van het Allerheiligste.

01.30 uur Verwacht vertrek uit Amsterdam naar Voorburg.

Wilt u aan deze bijzondere tocht deelnemen om Gods genade over u en uw gezin te vragen in deze voor velen een moeilijke tijd. Dan kunt u zich tot 19 maart opgeven bij Koos v Leeuwen, telefoon 280595 of stuur een e-mail.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.