Stage periode zit er op, Eli gaat ons verlaten

07 juli 2016 -

Toen ik in september als priesterstudent begon aan mijn stage in het Westland, kende ik het gebied nauwelijks. In Naaldwijk was ik nog nooit geweest, en ik was verbaasd om te horen dat ’s-Gravenzande ooit belangrijker was dan ’s-Gravenhage. Gelukkig had ik een goede begeleider, pastoor Steenvoorden, die mij wegwijs kon maken niet alleen in de kerk maar ook in de regio.

Een breed scala aan activiteiten is langsgekomen tijdens de stage. Van een bedevaart naar Kevelaer tot een dag meewerken in de Zorgkwekerij te Maasdijk. Meedoen in vieringen en uitvaarten, maar ook ‘bakkie fietsen’ langs verschillende Westlandse bedrijven. Een bezoek aan katholieke scholen om de blijde boodschap van Kerst en Pasen te vertellen, en een bezoek aan de gemeente om mee te praten (en vooral te luisteren) over het ‘vluchtelingenvraagstuk’.

Westlanders heb ik leren kennen als gastvrije en nuchtere mensen, met veerkracht en humor. En met een diepere laag: ik ben onder de indruk gekomen van wat mensen me hebben verteld over hun leven en geloof. Ik ben dankbaar voor de goede contacten en voor alles wat ik hier heb mogen leren. In september begin ik op een nieuwe plaats, Delft en Midden-Delfland. Het ziet ernaar uit dat ik in 2017 de priesterwijding mag ontvangen, het einddoel van een lang traject van studie en stage. Maar ook dan zal ik het Westland niet vergeten, dus…u bent welkom om een keer een bakkie te komen doen!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.