Feest Eerste Heilige Communie in Hoek van Holland

15 mei 2017 - Algemeen federatie nieuws, Hoek van Holland / Heenweg

Zondag 14 mei was het feest in Hoek van Holland, eindelijk was het zover…. de  Eerste H. Communie. Het weer werkte mee, een stralende dag, een speciale dag, de kerk vol met familie. De kinderen hebben er hard voor gewerkt, geoefend in de kerk. Ze waren er helemaal klaar voor! Iedereen zag er feestelijk uit!
Het thema was ‘zorgen voor de ander…. omzien naar de ander’. Zoals werd verteld in de 1e lezing, van Lien die uitgelachen werd omdat ze een pot groene verf omstootte. En Tine zag dat Lien hier verdriet om had… Tine keek om zich heen en sloot toen vriendschap met Lien. Ook in het Evangelie van Lucas kwam ‘omzien naar de ander’ en ‘zorgen voor’ ter sprake. Er was een gewonde man, overvallen op reis. Verschillende mensen liepen met een grote boog om de gewonde man heen. Uiteindelijk hielp iemand de man, juist door iemand die wij niet verwacht hadden. Als voorbeeld voor ons allen, laat Jezus ons zien. Daarna werden de voorbede gebeden, voorgelezen en gemaakt door de communicantjes zelf, soms met de vertaling in de moedertaal erbij. Sommige kinderen hebben hun familieroots liggen in Portugal, Polen, en Syrië.

De tafel werd samen gereed gemaakt en de pastor legde uit waarom dat was. Tenslotte volgde de uitnodiging voor de communie. Het was fijn om hier met iedereen samen te zijn, om voor het eerst brood en wijn te delen met de familie. Nu zijn ook zij een deel van de keten en horen er helemaal bij! Wij feliciteren Julia, Lamita, Nathalie en Marco van harte met deze bijzondere dag voor hen.

 

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Praat niet over vrijheid als u vrijblijvendheid bedoelt.